Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

V PRAZE PROBÍHÁ DAS FILMFEST - FESTIVAL NĚMECKY MLUVENÝCH FILMŮ. PODÍVEJTE SE CO LETOS NABÍZÍ. PODROBNÝ PROGRAM NAJDETE ZDE.

Výjimečný stav Tatiany Dykové: Podcast o filmu, divadle i televizi

Tatiana Dyková je hereckou stálicí českého filmu už od konce devadesátých let, kdy debutovala v pouhých šestnácti letech. Od té doby se objevuje v televizi, divadle i největších celovečerních kino hitech. Od Samotářů přes Vratné lahve, Kajínka, Teorii tygra, Tátovu volhu až po nedávné Bratry, Grand Prix, Citlivého člověka nebo novou komedii Výjimečný stav pak překvapuje chameleonstvím, s jakým si poradí s náročnými dramaty i uvolněnějšími žánry. O tom všem si s herečkou byla radost povídat.

„Ukončila jsem cyklus svojí osobní výzvy, kdy jsem si chtěla vyzkoušet víc žánrů a podžánrů. Završila jsem to spoluprací s Prušinovským, Vejdělkem a teď Hřebejkem a Zelenkou, takže bych řekla, že komedii jsem si vyzkoušela s těmi nejlepšími. A tím bych to chtěla uzavřít a zkusila zase jinou vodu. Prokládala jsem to samozřejmě dramaty i nezávislými filmy a na leccos jsem si přišla, ale teď jsem tím nasycená a ráda bych se vrátila zase k niternějším rolím,zamýšlí se herečka nad svojí prací v posledních pár letech.

Čistokrevná komedie

Její novinka, Výjimečný stav, ve které se pohybuje po boku Ondřeje Vetchého a Jordana Haje, je adaptací stejnojmenné hry divadla Na Fidlovačce. Hraje v něm manželku rozhlasového zpravodaje na Blízkém východě, který přijíždí na základě anonymu na otočku soukromě do Prahy. V Kamburu, který neprofesionálně opustil, však právě ve stejnou chvíli vypuká revoluce. Dostát povinnosti reportéra donutí zkušeného profesionála k mystifikačním reportážím, kdy vřavu arabské revoluce simuluje na kuchyňských spotřebičích ve vinohradském bytě. Rozkročen mezi řešením osobního problému a povinností zpravodajsky informovat posluchače se však chytne do vlastní pasti.

Ačkoli je film tedy čistokrevná komedie, utahuje se i z vážných celospolečenských témat, jako je krize novinařiny nebo nárůst hoaxů všeho druhu. Film vstupuje do kin 17. října a z festivalových předpremiér si nese spokojené ohlasy.

„Posloucháte Totalfilm Podcast“

Náš podcast najdete ve všech oblíbených podcastových aplikacích, vybrané epizody i na našem YouTube. Kromě rozhovorů s českými i zahraničními tvůrci a herci v něm najdete i audio verze recenzí očekávaných premiér nebo pravidelná shrnutí filmových a televizních novinek.

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast