Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

MICKEY 17: UŽ JSTE VIDĚLI SCI-FI TRAILER S DOKOLA UMÍRAJÍCÍM ROBERTEM PATTINSONEM? NAJDETE HO ZDE.

V kinech od 19. září

Do kin právě vchází norské drama o krizi v manželství Až na věky, které si získalo srdce diváků letošního varského festivalu. Duše prokletých je irský horor s vysokým hodnocením. Konec světa je rodinné drama Bohdana Slámy z doby okupace „spřátelenými vojsky“. Chlupatá rodinka nabízí originální komedii ze života extrémně chlupatých lidí. A nakonec je tu příběh Elyase, vojenského vysloužilce z Francie, který dělá bodyguarda třináctileté dívce.

Až na věky (Norsko, 2024)

Marie se snaží skloubit kariéru s péčí o děti a domácnost, zatímco Sigmund je neustále na cestách. Stejně jako mnoho jiných vztahů, i ten jejich začal bezstarostnou zamilovaností. Po letech manželství však přichází vážná krize a Marie musí čelit svým největším obavám. Vztah ale nemůže zachránit, aniž by sama prošla upřímnou sebereflexí. Norská režisérka Lilja Ingolfsdottir natočila autentické vztahové drama, které si na festivalu v Karlových Varech získalo srdce diváků a obdrželo pět ocenění, včetně Ceny za ženský herecký výkon pro Helgu Guren.

Až na věky
Elskling

Drama
Norsko, 2024, 101 min
Režie: Lilja Ingolfsdottir
Scénář: Lilja Ingolfsdottir
Kamera: Øystein Mamen
Hrají: Helga Guren, Oddgeir Thune, Heidi Gjermundsen Broch, Marte Magnusdotter Solem, Elisabeth Sand, Kyrre Haugen Sydness, Esrom Kidane, Victor Roll Nordstoga, Maja Tothammer-Hruza

Duše prokletých (USA, 2024)

Některé duše jsou navždy prokleté, pohybují se mezi dvěma světy, spojené s tím naším temným artefaktem. Sběratelkou takových předmětů a prokletých duší je slepá Darcy, která umí vnímat svět mrtvých. Jednoho dne je na osamoceném panství zavražděna její sestra. Vina padne na pacienta místního ústavu pro choromyslné, kde jako lékař pracuje sestřin manžel Ted. Podezřelý je za nějakou dobu nalezen mrtvý. O rok později se na tragickém místě v Tedově domě objeví Darcy, aby s pomocí svých temných artefaktů a svých schopností zjistila, co se během osudné krvavé noci stalo a kdo nebo co její sestru zabilo. K odhalení pravdy a k pomstě si přivezla i ten nejnebezpečnější předmět ze své sbírky. Skrývá se v domě zlo nebo do něj právě přijelo?

Duše prokletých
Oddity

Horor / Thriller
Irsko, 2024, 98 min
Režie: Damian McCarthy
Scénář: Damian McCarthy
Kamera: Colm Hogan
Hudba: Richard G. Mitchell
Hrají: Gwilym Lee, Carolyn Bracken, Tadhg Murphy, Caroline Menton, Steve Wall, Jonathan French

Konec světa (Česko, 2024)

Tonda je drobný, brýlatý kluk, nemocný na průdušky. A tak když se rodiče s jeho starším bratrem Jirkou v létě roku 1968 vydávají na výlet do Paříže, má smůlu. Musí zůstat na čerstvém vzduchu na chalupě v Jizerských horách pod dozorem svého dědy. Ten je svérázným potomkem ruských šlechticů, mužem s velkou noblesou, který ve svém životě vždy musel čelit velkým dějinám. Jejich prázdninové soužití, o které Tonda rozhodně nestál, však změní noc na 21. srpna. Děda moc dobře ví, co ruská okupace znamená, má co dělat, aby vyděšeného vnuka uklidnil. Pokouší se ho posílit a navzdory pohnuté době do něj něco ještě dobrého vložit, obohatit jeho duši. Učí ho francouzsky, vybraně stolovat a hlavně se nevzdávat.

Konec světa
Drama / Rodinný
Česko, 2024, 134 min
Režie: Bohdan Sláma
Scénář: Ivan Arsenjev
Kamera: Diviš Marek
Hudba: Jakub Kudláč
Hrají: Miroslav Krobot, Vojtěch Veverka, Josef Slavík, Magdaléna Borová, Zuzana Mauréry, František Sládek, Michal Isteník, Zuzana Konečná, Daniel Fischer

Chlupatá rodinka (USA, 2024)

V mlžných lesích Severní Ameriky pravděpodobně poslední rodina seskvečů, záhadný druh divokých chlupatých lidí, během jednoho roku podniká absurdní, epickou, zábavnou a nakonec i dojemnou cestu. Tito chundelatí a ušlechtilí obři bojují o přežití, neboť jsou neustále nuceni čelit proměňujícímu se světu kolem sebe.

Chlupatá rodinka
Sasquatch Sunset

Akční / Dobrodružný / Komedie
USA, 2024, 89 min
Režie: David Zellner, Nathan Zellner
Scénář: David Zellner
Kamera: Mike Gioulakis
Hudba: The Octopus Project
Hrají: Jesse Eisenberg, Riley Keough, Nathan Zellner, Christophe Zajac-Denek

Elyas (Francie, 2024)

Elyas, bývalý voják speciálních jednotek, osamělý a paranoidní, se stane osobním strážcem 13-leté Nour a její matky Aminy, které se skrývají před světem a mimořádně vlivným mužem v přepychovém sídle. Zatímco si bývalý bojovník a rebelující teenagerka hledají k sobě cestu, zaměří se na ně tajemné komando. Elyas se nezastaví před ničím, aby Nour ochránil – i kdyby měl obětovat vlastní život.

Elyas
Akční / Thriller
Francie, 2024, 104 min
Režie: Florent-Emilio Siri
Scénář: Florent-Emilio Siri, Nicolas Laquerrière
Kamera: Giovanni Fiore Coltellacci
Hudba: Jean-Pascal Beintus, Alexandre Desplat
Hrají: Roschdy Zem, Laëtitia Eïdo, Jeanne Michel, Dimitri Storoge, Leonid Glushchenko, Sherwan Haji, Murat Subaşı, Samy Belkessa

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast