Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

CENY EMMY: NEJVÍCE SOŠEK POSBÍRAL SERIÁL ŠÓGUN, USPĚL TAKÉ SOBÍK, KOMEDIÁLNÍ STÁLE V KURZU NEBO MEDVĚD.

Hello Welcome: Filmovka vítá své návštěvníky novinkovou komedií o herečkách ve Varech

Hello, Welcome je název už třetího celovečerního snímku třicetiletého režiséra Šimona Holého. Po filmech Zrcadla ve tmě a A pak přišla láska… uvede Holý do kin film tentokrát natočený během karlovarského festivalu v červenci roku 2023. Snímek, ve kterém se v hlavních rolích představí herečky Eliška Soukupová, Alena Doláková a Sára Venclovská, slibuje humor i nahlédnutí za oponu českého filmového průmyslu. Festivalovou premiéru si Hello, Welcome odbude jako zahajovací film Letní filmové školy v Uherském Hradišti 27. července, v kinech se potom objeví od 8. srpna.

Film vypráví příběh tří hereček, které se rozhodnou společně vyrazit na Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary. Každá z nich má pro cestu jiný důvod. Ema (Eliška Soukupová) jede podpořit svoji kamarádku Adélu (Alena Doláková), která má na festivalu představit publiku nový film, v němž hraje. Soňa (Sára Venclovská) jede s nimi, protože má ráda filmy. Nebo to alespoň tvrdí ostatním…

Hello Welcome (foto: Aerofilms)

Točilo se během jednoho týdne ve Varech

Snímek vznikl ve společnosti První řada, v rámci jejíž dřívější podoby Šimon Holý uvedl dva předchozí snímky Zrcadla ve tmě a A pak přišla láska…, jež získaly například nominace na Cenu české filmové kritiky nebo Českého lva. Oba filmy měly světovou premiéru právě v soutěžích karlovarského festivalu. Stejně jako oba předchozí snímky i tento vznikl v nízkorozpočtových podmínkách. Vzhledem k jeho povaze to však bylo divočejší než obvykle. „Točilo se šest dní během festivalu. Zábavné bylo, že jsme se báli všichni především davových scén na ulicích a chodbách, které návštěvníci běžně používají. Natáčení tam však bylo paradoxně nejsnazší a festivalové publikum ochotně s tvorbou filmu pomáhalo,“ svěřil se Holý.

Tento film uzavírá pomyslnou trilogii snímků, ve kterých se Holý věnoval ženám na pokraji změn, a zároveň ukončuje éru jeho nízkorozpočtových projektů.

Zajímavostí je, že některé situace ve filmu vycházejí z režisérových osobních zážitků na festivalu, jakkoli upozorňuje na to, že žádná z hereček nehraje sebe samu.

Alena Doláková – zády je Jana Plodková (foto: Aerofilms)

Hello Welcome na LFŠ
sobota 27. 7. v 19:00 Kino Hvězda
úterý 30. 7. v 8:30 Slovácké divadlo

Film nabídne v neobvyklých hereckých rolích i mnohé české režiséry (Tomáš Pavlíček, Tereza Vejvodová, Tomasz Wiński) a samozřejmě se zde objeví i zavedení herci jako Jana Plodková, Václav Vašák či Gabriela Heclová. Štáb se stejně jako u předchozích snímků skládal především z ženských filmařek. Za kameru se tak znovu postavila Jana Hojdová, o zvuk se postarala Hana Kašpárek Vyšínská a snímek sestříhala Sabina Mladenová společně s Holým. Film produkuje kromě Šimona Holého také Jan Syruček.

-red-
foto/video: © První řada, Aerofilms 2024

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast