Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

BÁBA POD KOŘENEM: Chystá se české béčko, které čerpá z legendární reportáže TV NOVA. Podrobnosti brzy.

Star Wars rozezní Rudolfinum, koncert Filmharmonie nabídne výpravu do vzdálených galaxií

Filmová filharmonie zve posluchače na celovečerní výpravu po vzdálených galaxiích. V neděli 13. října se rozezní Rudolfinum výběrem toho nejlepšího nejen napříč všemi generacemi trilogií, ale také melodiemi z Rogue One: Star Wars Story, minisérie Obi-Wan Kenobi nebo seriálu The Mandalorian.

Očekávaná zlatá klasika Johna Williamse

Hudba ze série Star Wars je ve světě kinematografie stejným fenoménem jako filmy samotné. To samé platí o legendárním hudebním skladateli Johnu Williamsovi. První polovina večera proto představí výběr melodií z původní trilogie, které jsou dílem právě tohoto skladatele. Posluchači se mohou těšit na nezapomenutelné melodie jako je Yoda’s Theme a The Imperial March z Epizody V – Impérium vrací úder nebo Luke and Leia z Epizody VI – Návrat Jediů. Na programu samozřejmě nebude chybět ani hudba z Epizody IV – Nová naděje oceněné Oscarem za nejlepší filmovou hudbu.

Filmová filharmonie a dirigent Ondřej Vrabec

Hudba z nových Star Wars

Ve druhé části večera zazní Williamsova hudba z prequelové i sequelové trilogie či skladatelova znělka k minisérii Obi-Wan Kenobi. Na řadu ale přijdou také díla dalších skladatelů – Main Theme z populárního seriálu The Mandalorian od Ludwiga Göranssona nebo několik skladeb z první ze série Star Wars Anthology – Rogue One: Star Wars Story z pera Michaela Giacchina.

Monumentální sborová díla jako Battle of the Heroes nebo Duel of The Fates si posluchači Filmharmonie jistě již neumí představit bez pěveckého sboru. Ten po boku orchestru nebude chybět ani tentokrát, po několika úspěšných spolupracích tak varhanní emporu zaplní členové Kühnova smíšeného sboru. Celé těleso čítající na 150 členů povede dirigent Ondřej Vrabec.

Vstupenky můžete zakoupit na www.filmharmonie.cz.

-red-
zdroj: K. Lehárová
foto/video: © Filmová filharmonie, Totalfilm Media 2024

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast