Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

MICKEY 17: UŽ JSTE VIDĚLI SCI-FI TRAILER S DOKOLA UMÍRAJÍCÍM ROBERTEM PATTINSONEM? NAJDETE HO ZDE.

První ukázka Sněhurky a plnohodnotný trailer na prequel Lvího krále

Z programu Disney eventu D23 v kalifornském Anaheimu jdou přímo k nám dvě nové ukázky. Dabovaný teaser k nové hrané Sněhurce a plnohodnotný dabovaný trailer k prequelu slavného animáku Lví král. Live action novinka Mufasa: Lví král dorazí do kin o Vánocích, očekávaný hraný remake Sněhurky pak v březnu 2025.

Sněhurka

Do premiéry Disneyho Sněhurky zbývá ještě několik měsíců, ale studio usoudilo, že nastal čas začít fanoušky připravovat na velmi očekávanou a ostře sledovanou hranou adaptaci. V notoricky známém příběhu se objeví Rachel Zegler (Hunger Games: Balada o ptácích a hadech) v roli titulní hrdinky, mladé dívky, kterou nesnáší zlá královna (Gal Gadot).

Premiéra je ještě poměrně daleko, takže není úplně překvapivé, že Disney na letošní akci D23 neukázal všechno najednou. Trpaslíků jsme se dočkali jenom náznakem.

O nové adaptaci se v budoucnu budeme ještě hodně bavit a diskutovat o ní budou fanoušci. To už se ostatně děje, zvědavi jsou především na změny ve scénáři (pokud nějaké budou), a na to, jak budou vypadat trpaslíci a zda v rámci diverzity dojde k nějakým vizuálním úletům. Ale už první ukázka napovídá, že Disney v tomto případě zřejmě bude víc ctít animovanou klasiku z roku 1937.

Nová Sněhurka vejde do českých kin 20. března 2025.

Víte že…


Tvář animované Sněhurky z roku 1937 byla namalována podle herečky Hedy Lamarr, která byla považována za nejkrásnější herečku stříbrného plátna své doby?


Studio Disney v Burbanku bylo postaveno za peníze, které v kinech vydělala Sněhurka? (v přepočtu na dnešní peníze 3 miliardy korun)

Mufasa: Lví král

Ať žije král! Je tu tedy i první plnohodnotný trailer k filmu Mufasa: Lví král. Nové video prequelu „hraného remaku“ animované klasiky Lví král od společnosti Disney z roku 2019 už nerežíruje Jon Favreau, ale předává štafetu režisérovi Moonlight Barrymu Jenkinsovi.

Oproti traileru, který byl zveřejněn v dubnu nám studio odhalilo více z dechberoucího vizuálu a také další záběry Simby (Donald Glover) a Nalu (Beyoncé Knowles Carter).

V Anaheimu bylo také odhaleno, kdo napsal pro film hudbu. Nikdo menší než Lin-Manuel Miranda. Ten pro Disney skládal už Malou mořskou vílu, Odvážnou Vaianu, Encanta nebo Mary Poppins se vrací.

Mufasa: Lví král bude uveden do českých kin 19. prosince. Oba filmy do kin s dabingem i titulky uvede Falcon.

-red-
foto/video: © D23, Disney, Falcon 2024

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast