Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

NA CO VYRAZIT V ZÁŘÍ DO KINA? NAJDETE ZDE. TIPY NA NOVINKY NA STREAMU SI PROHLÉDNĚTE ZDE.

V kinech od 29. srpna

Do kin vstupuje remake slavné Vrány tentokrát natáčené mimo jiné v Praze. V hlavní roli Bill Skarsgård. Na plátna míří také stopadesátičlenný populární orchestr z Police nad Metují. Skvělý dokument plný emocí Velký finále PSO natočil Dominik Kalivoda. V rámci festivalu Al Qamar a zároveň v běžné distribuci lze vidět saúdsko-egyptský snímek Hajjan o velbloudích dostizích. V nabídce jsou také dva francouzské filmy: rodinný animák Cesta za legendou a bláznivá komedie Dej si pohov, kámoši 2. Vyrazit lze i na čínský animák z roku 2022 Mevídci Boonie: Záchrana domova.

Vrána (USA, Česko, 2024)

Milenci Eric Draven (Bill Skarsgård) a Shelly Websterová (FKA twigs) jsou brutálně zavražděni. Podle staré legendy odnáší duše zemřelých do říše mrtvých vrána. Eric vstává z hrobu a pod ochranou vrány se jako takřka nesmrtelná bytost začíná mstít svým vrahům za sebe i Shelly.

Vrána
The Crow

Akční / Krimi / Fantasy
USA, 2024, 110 min
Režie: Rupert Sanders
Předloha: James O’Barr (komiks)
Scénář: Zach Baylin, William Josef Schneider
Kamera: Steve Annis
Hudba: Volker Bertelmann
Hrají: Bill Skarsgård, FKA twigs, Danny Huston, Josette Simon, Laura Birn, Sami Bouajila, Karel Dobrý, Jordan Bolger, David Bowles, Isabella Wei, Jordan Haj, Darija Pavlovičová, Janek Gregor, Lukáš Duy Anh Tran, Brian Caspe, Peter Parker Mensah, Paul A Maynard, Monika Foris Kvasničková, Leona, Sinead Phelps, Martin Hub, Jan Budař, Martin Matějčík

Velký finále PSO (Česko, 2024)

Police Symphony Orchestra je amatérská hudební parta stovky muzikantů, zpěváků a dobrovolníků z malého města. S nakažlivou energií se vrhají do čím dál tím troufalejších realizací nápadů – vyprodat legendární Lucernu, uspořádat benefiční koncert pro 5 000 diváků nebo vystoupit se zahraniční hvězdou. Sny a plány jsou skvělé, ale když je chcete přenést do reálného života a čelit všem výzvám, není to žádná sranda. Ustojí nadšenectví střet s dospělostí a najdou členové PSO to, co je v životě opravdu důležité? Časosběrný dokument o mimořádném hudebním uskupení, které se vydává na velká pódia, je zároveň osobní výpovědí obyčejných mladých lidí o světě kolem nás.

Velký finále PSO
Dokumentární / Hudební
Česko, 2024, 92 min
Režie: Dominik Kalivoda
Scénář: Dominik Kalivoda
Kamera: David Cysař
Hudba: Jan Lstibůrek
Produkce: Michal Kráčmer, Veronika Kührová
Střih: Michal Novák
Zvuk: Zdeněk Taubler

Hajjan (Saúdská Arábie, Egypt, 2023)

Mezi velkou konkurencí pouštních velbloudích dostihů, kde se po staletí vytváří rodinné dědictví beduínů, sní mladý Ghanim o tom, že vyhraje každoroční Velký závod Safwa na počest svého legendárního dědečka, známého pouze pod jménem Hajjan (Žokej). Dojde však k tragické smrti, kdy ho z koně shodí tajemný jezdec ve zlatém šátku. Poté, co je osiřelý mladší bratr Matar svědkem podezřelé smrti svého staršího bratra, přísahá, že obnoví rodinnou čest a rozhodne se sám stát Hajjanem. Bez zkušeností se závoděním se může Matar spolehnout pouze na svého věrného velblouda Hofira, s nímž se vydá na cestu rozlehlými kraji arabské pouště, aby odhalil tajemství zlatého jezdce. Po cestě naváže neočekávaná přátelství a odkryje temná tajemství, což promění jeho hledání spravedlnosti v boj za svobodu a výzvu k tradicím, které se snaží udržet.

Hajjan
Drama
Saúdská Arábie / Egypt, 2023, 117 min
Režie: A.B. Shawky
Scénář: Mufarrij Almajfel, Omar Shama
Kamera: Gerry Vasbenter
Hudba: Amin Bouhafa
Hrají: Omar Alatawi, Abdulmohsen Alnemr, Azzam Alnemari, Saleh Al Khalaqi, Alshaima’a Tayeb

Cesta za legendou (Francie, Kanada, 2024)

V krásné zemi plné zeleně a kouzelných bytostí se objeví děsivé nestvůry, které donutí všechny její obyvatele vyhledat útočiště v opevněném městě. Mimo jeho zatím bezpečné hradby zůstávají pouze odvážná dvojčata Zak a Kyle. Kyle však záhadně, nečekaně a beze stopy zmizí. Když se ho Zak vydá hledat, setkává se s rebelkou Indianou, kterou doprovází magická bytost Lendar. To ale není jediné kouzelné stvoření, která se na cestu vydá s nimi. Zak nedopatřením proměnil dříve tři metry vysokou chlupatou obludu Wowo svým magickým nefritovým kamenem na malou, roztomilou, ale taky pěkně naštvanou potvůrku. Dokud Zak nenajde způsob, jak Wowoa přeměnit zpátky do jeho původní velikosti, Wowo s ním půjde kamkoli. Aby tato nepravděpodobná parta zachránila nejen Kylea, ale i jejich nádherný domov, vydávají se společně na neobyčejnou dobrodružnou výpravu, a to přímo do srdce země, která je obydlená nejen mnoha fantastickými bytostmi ale také velmi nebezpečnými monstry.

Cesta za legendou
Zak & Wowo, la légende de Lendarys

Animovaný / Dobrodružný / Rodinný
Francie / Kanada, 2024, 84 min
Režie: Philippe Duchene, Jean-Baptiste Cuvelier
Scénář: Nadège Girardot, Philippe Duchene
Hrají: Manu Payet, Clara Luciani, Jérôme Niel, Kyan Khojandi

Dej si pohov, mladej 2 (Francie, 2023)

Díky Milannovi žijí nyní senioři a osiřelé děti pod jednou střechou jako velká rodina. Když se však do toho obují úřady, pohádka končí. Rezidenti se během léta dočasně přestěhují do zdánlivě dokonalého klubu Bel Azur, což se ale vůbec nelíbí domácím důchodcům. Válka penzistů je však Milannův nejmenší problém. V zoufalé snaze zachránit jejich společný domov se chytí do pasti zlomyslné konkurence. S podporou první lásky a důvtipem starých i nových mentorů však ještě dokáže rozehrát pořádnou šachovou partii!

Dej si pohov, mladej 2
Maison de retraite 2

Komedie
Francie, 2023, 102 min
Režie: Claude Zidi Jr.
Scénář: Kev Adams
Kamera: Thierry Pouget
Hudba: Julien Cohen, Claude Morgan
Hrají: Jean Reno, Amanda Lear, Anne Marivin, Liliane Rovère, Kev Adams, Daniel Prévost, Firmine Richard, Chantal Ladesou, Louna Espinosa, Brahim Bouhlel

Medvídci Boonie: Záchrana domova (Čína, 2022)

Brumla vždy snil o tom, že se stane velkým hrdinou, aby získal uznání svého staršího bratra Brůči. Když ale z nebe spadne kus mimozemského jádra a Brumlu zasáhne, získá tím nadpřirozenou moudrost a energii. To však zároveň zapříčiní příchod mimozemské kočky Avi, která chce onen podivný předmět získat zpět. Aby toho dosáhla, poštve proti Brumlovi jeho přátele a rodinu. Její plán ovšem naruší útok záhadné armády, která vystaví Brumlu, Avi a celou Zemi velkému nebezpečí. V této bezvýchodné situaci se tak společně pokusí padouchy porazit a ochránit jejich domov.

Medvídci Boonie: Záchrana domova
Xiong chu mo chong fan di qiu
熊出没·重返地球

Animovaný / Rodinný / Komedie
Čína, 2022, 100 min
Režie: Huida Lin
Scénář: Qin Wan
Hrají: Bingjun Zhang, Wei Zhang, Xiao Tan, Wanyao Li, Siqi Liu

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast