Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

NEUNIKL VÁM TRAILER NA HOROR NOSFERATU?, ANIMOVANOU PYŠNOU PRINCEZNU? NEBO BALERÍNU ZE SVĚTA JOHNA WICKA? ČI MARVELOVSKÉ THUNDERBOLTS*?

Tipy na stream: V červenci se vrátí škola karate Cobra Kai nebo Policajt v Beverly Hills

Prázdninové měsíce jsou tady a spousta lidí tedy hledá úkryt před horkem. Třeba doma u telky. Streamovací platformy tedy začaly své největší letošní projekty pouštět do světa už v průběhu června, aby mohly postupně dávkovat epizody během prázdnin. Hity jako Rod draka nebo The Boys s námi tedy ještě pár týdnů pobudou. V průběhu července k nim ale přibyde spousta závěrečných sérií, ať už to bude Cobra Kai, Vikingové nebo Elite. Netflix také oživí ikonickou komediální sérii.

Policajt v Beverly Hills: Axel F (Netflix) – 3. 7.

Čtvrtého Policajta z Beverly Hills se hlavní hvězda Eddie Murphy pokoušel dostat do produkce už od devadesátých let. Nedařilo se a na další pokračování nakonec musely fanoušci série čekat dlouhá dvě desetiletí. V červenci se ale dočkají. Čtyřka Policajta z Beverly Hills s podtitulem Axel F jen přeskočí kina a podívá se rovnou na Netflix. Murphy bude coby Axel Foley tentokrát potírat zločin po boku Josepha Gordona-Levitta a do luxusního města Beverly Hills se vrátí proto, aby zachránil svou dceru ze spárů zločinného spiknutí.

Club Zero (KVIFF.TV) – 26. 6.

Když slečna Novaková nastoupí do prestižní internátní školy vyučovat neortodoxní volitelný předmět uvědomělého stravování, nebozí rodiče ještě netuší, že jejich děti ve škole kromě prospěšného mindfulness a procítěného přežvykování manga čeká i indoktrinace do nebezpečné ezo sekty. Rakouská režisérka Jessica Hausner přichází na KVIFF.TV s dramatem o zničující síle autority v dospívání, kdy našim vzorům věříme možná víc než bychom měli. Zvlášť, když jejich učení jde v téhle turbulentní době ruku v ruce s pocitem domnělé sounáležitosti, pochopení a výjimečnosti.

Buchty a klobásy: Ráj potravin (Prime Video) – 11. 7.

Na sprostou animovanou komedii Buchty a klobásy z dílny Setha Rogena se dnes vzpomíná spíše kvůli kauze ohledně neplacených a přepracovaných animátorů, než díky kvalitám samotného filmu. Rogen je ale v komediální branži stále populární a značku se tedy pokusí oživit v podobě seriálu. Oživlé potraviny v čele s párky a rohlíky se po událostech původnímu filmu musí naučit žít ve světě plném lidí, kteří na ně pohlíží jako na kus žvance. Rozhodnou se tedy vybudovat svou vlastní společnost.

Vikingové: Valhalla – 3. série (Netflix) – 11. 7.

Původní seriál Vikingové skončil v roce 2019, jeho nástupce s přízviskem Valhalla na sebe ale nenechal dlouho čekat a už třetí rok za sebou se vrací s novou řadou. Seriál je zasazený přibližně jedno století po událostech prvních Vikingů a pojednává primárně o rostoucím konfliktu mezi pohanským námořnickým národem a rychle se rozvíjející křesťanskou Evropou. Pokud ale patříte mezi skalní fandy drsných seveřanů, emocionálně se připravte. Třetí řada by totiž měla seriál uzavřít.

Cobra Kai – 6. série – (Netflix) – 18. 7.

Do finále v červenci dospěje také bojový seriál Cobra Kai, volné pokračování akční klasiky Karate Kid z osmdesátých let. Příběh o škole bojových umění původně startoval na placené platformě YouTube Red, která ale po nějaké době svou původní tvorbu zařízla. Díky jeho popularitě ale po Cobra Kai sáhl Netflix a seriál to dotáhl až na šestou řadu, jež seriál ukončí. Na definitivní závěr si ale ještě nějakou dobu počkáme. Netflix totiž posledních patnáct epizod pustí do světa ve třech částech, přičemž v červenci uvidíme jen tu první.

Žena v jezeře (Apple TV+) – 19. 7.

Apple TV+ v poslední době čím dál více investuje do známých jmen a snaží se tak ke své mírně upozaděné službě přitáhnout více pozornost. Výjimkou není ani Žena v jezeře, nové kriminální drama, v němž se hlavní role ujme Natalie Portman. Produkce bohužel musela kontaktovat policii nejen ve scénáři, ale i během natáčení. Když totiž štáb pracoval ve městě Baltimore, musel se celý plac na nějakou dobu uzavřít kvůli výhrůžkám násilí a střelby ze strany místních.

Elita – 8. řada (Netflix) – 26. 7.

Španělský seriál Elita dovede produkovat nové série rychlostí, která se už v dnešní době vídá málokdy. Příběh tří chudých studentů, kteří se dostanou na jednu z nejprestižnějších škol ve Španělsku, začal v roce 2018, má ale na kontě už sedm sérií a není pro něj problém poslat na Netflix i dvě řady v jednom jediném roce. Spory mezi bohatými a zhýčkanými studenty s trojicí outsiderů pak aktuální osmou sezónou skončí.

Futurama – 8. řada (Disney+) – 29. 7.

Po více než desetileté pauze se služba Hulu (u nás Disney+) rozhodla v roce 2023 oživit oblíbený animovaný sitcom Futurama. Nikdo příliš netušil, jak si projekt po takové době povede, nakonec z toho ale vylezl solidní divácký úspěch. Proč tedy nepokračovat? Kromě aktuální osmé řady navíc dostala zelenou i devítka, která by měla dorazit v nadcházejících letech.

Petr Schön, Totalfilm.cz
foto/video: Netflix, Max, Disney+, Prime Video, Apple TV+

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast