Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

KVIFF 2024: ŽIVÉ STREAMY ZE STĚŽEJNÍCH UDÁLOSTÍ KARLOVARSKÉHO FESTIVALU SLEDUJTE NA KVIFF.TV ZDE.

Past: Zásahovka jde po sériovém vrahovi na koncertě v thrilleru M. Night Shyamalana (trailer)

Zdá se, že M. Night Shyamalan čelil režírováním filmu Past (Trap) nové výzvě. Obvykle jsou totiž jeho hrdinové v uzavřených prostředích a pokud nejsou úplní solitéři, vždy šlo nanejvýš o malou skupinku hrdinů. Teď postavil sériového vraha (Josh Hartnett) proti policejnímu zátahu na obrovském stadionu s desetitisíci návštěvníky. Uvidíme, jak změna žánru i prostředí, bude klasikovi mysteriózních thrillerů svědčit. Nový trailer totiž vypadá slibně.

Nečekaný zvrat navzdory spoileru?

Shyamalan slibuje bizarní a velmi temný příběh. Nic ze začátku není tak, jak se zdá. Koncert je policejní kamufláž, která slouží k dopadení nebezpečného vraha. Posléze se ukáže, že tím vrahem je právě postava otce dcery, která si užívá koncert populární zpěvačky. A události naberou v prvních minutách filmu rychlý spád.

Režisér ale slibuje spoustu dalších nečekaných zvratů. Možná proto dopřál divákům spoiler už v první oficiální ukázce.

Past (foto: Vertical Entert.)

Shymalanův restart?

Shyamalanovu hvězdnou kariéru odstartoval Šestý smysl, úspěšné byly ještě snímky VesniceŽena ve vodě nebo Rozpolcený. V posledních letech se mu ale kasovně nedaří a ze svého trůnu krále temných thrillerů tak trochu sestoupil. Loni v únoru to rozhodně nevylepšil snímek Někdo klepe na dveře, které uváděla i česká kina. Téma i obsazení Pasti by to ale mohlo zvrátit.

Dodejme ještě, že seriál Servant, který natočil pro platformu Apple TV+, ukazuje, že když má dobrý scénář, stále dokáže dodat kvalitní produkt. Servant má celosvětově velmi dobré hodnocení kritiků i diváků.

Past nabídne kromě angažmá Joshe Hartnetta také Hayley Mills a režisérovu dceru Saleku Shyamalan.

Do českých kin film uvede 1. srpna Vertical Entertainment.

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast