Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

NA CO SE PODÍVAT V ZÁŘÍ? NAŠE TIPY NA KINO NAJDETE TADY, TIPY NA NOVINKY NA STREAMU TADY.

Longlegs: Mrazivý horor s šíleným Cagem vzbudil pořádný hype, do našich kin mu to trvalo (trailer)

Děsivá žánrovka, kterou má na svědomí šikula Oz Perkins, syn legendárního představitele vrahouna z Hitchcockova Psycha, se konečně chystá do českých kin. Fandové si přitom české uvedení Longlegs v podstatě vydupali. Není divu. Už z upoutávky, která odhaluje tak akorát, aby nalákala a přitom z filmu skoro nic nevykecala, přímo mrazí.

„Je strašidelný dělat agentku?“

Kritikou i diváky nadšeně přijímaný horor vypráví o agentce FBI Lee Harker (Maika Monroe) je nadaná mladá agentka FBI. Její nový případ sériových vražd se ale nečekaně zamotává, jak postupně objevuje důkazy o okultních praktikách a dokonce i osobní pojítko s nemilosrdným vrahem (Nicolas Cage). V mrazivém závodu s časem ho tak musí zastavit dřív než přijde o život další nevinná rodina.

Longlegs (foto: Continental)

Guerillová reklama a šuškanda

Nenápadný snímek s bledým sériovým vrahem vzbudil za oceánem slušné pozdvižení. Jen pár dní po svém uvedení se film stal nejúspěšnějším letošním původním hororem, když za první víkend promítání utržil přes pětadvacet milionů. Studio přitom stál pouhých deset a reklama vyšla na podobnou částku.

Jak byla reklamní kampaň filmu levná, tak byla účinná. Producenti a marketéři se vykašlali na drahé TV spoty a vsadili spíš na šuškandu. Kryptické inzeráty v novinách, záhadné hlasové zprávy, falešné blogy a podobné virální radosti pamětníkům připomněly časy Záhady Blair Witch a zvědaví diváci se do kin za oceánem hrnuli ve velkém. Skvěle zafungovalo i video, na kterém se tep herečky Maiky Monroe při natáčení první scény s titulním vrahounem zvedl o sto úderů za minutu.

My! Chceme! Longlegs!

Diváci i kritici, kteří vycházeli z kina, o něm navíc často hovořili v superlativech a film se dlouho těšil i 100% hodnocení na Rotten Tomatoes.

U nás přitom Longlegs k nelibosti fanoušků i nás filmových pisálků dlouho nemohl najít distributora. Na internetu, včetně našeho YouTubu, se ale čile držkovalo, a snad i kvůli tomu jsme se nakonec dočkali. Po psychopatickém Cageovi skočila společnost Continental, která ji pošle do tuzemských kin už 22. srpna, tedy pouhý týden po premiéře nového Vetřelce. Hororoví fanoušci se tak ke konci léta mají na co těšit a my máme velkou radost. Pročísnout hororovou nabídku plnou všech možných Zel, Temnot a Vymítačů už to chtělo.

Martin Mažári, Totalfilm.cz
foto/video: Neon, Continental © 2024

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast