Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

NA CO SE PODÍVAT V ZÁŘÍ? NAŠE TIPY NA KINO NAJDETE TADY, TIPY NA NOVINKY NA STREAMU TADY.

Konkláve: Napínavý thriller s hutnou atmosférou ukáže spiknutí za volbou nového papeže (trailer)

Trailer chystaného dramatu nás bere do Vatikánu, kde se má právě odehrát jedna z nejtajnějších a nejstarších událostí na světě – volba nového papeže. Tou je pověřen Kardinál Lawrence, který se však ocitá v centru spiknutí, které může otřást samotnými základy církve.

Papež je mrtvý. Za zavřenými dveřmi Sixtinské kaple se okamžitě roztáčí soukolí katolické mašinérie. Sto a osmnáct kardinálů k tomu z celého světa zasedne, aby během následujících hodin zvolili příštího nejmocnějšího duchovního vůdce planety. V jejich rozhodování je má provázet boží vůle a Jeho hlas jim má odhalit, kdo je ten pravý. Avšak i když jsou kardinálové oslavování jako muži ctností a víry, jsou to především lidé. Každý z nich má své touhy, své rivaly. A také hříchy, které už nyní nedokáží skrývat…

Tak zní synopse osm let starého bestselleru Konkláve britského spisovatele Roberta Harrise z roku 2016, jehož je chystaná filmová novinka adaptací.

Konkláve (foto: Vertical Entertainment)

Na velké plátno knihu přivede oscarový režisér Edward Berger, který podobně pro Netflix nedávno zfilmoval klasiku Na západní frontě klid. Hlavní roli kardinála Lawrence si střihl Ralph Fiennes, po jeho boku se objeví Stanley Tucci, John Lithgow, Isabella Rossellini, Brian F. O´Byrne a další.

Do kin film uvede Vertical Entertainment 31. října.

-red-
foto/video: Vertical Entertainment © 2024

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast