Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

NA CO SE PODÍVAT V ZÁŘÍ? NAŠE TIPY NA KINO NAJDETE TADY, TIPY NA NOVINKY NA STREAMU TADY.

Hello Welcome: Filmovka vítá své návštěvníky novinkovou komedií o herečkách ve Varech

Hello, Welcome je název už třetího celovečerního snímku třicetiletého režiséra Šimona Holého. Po filmech Zrcadla ve tmě a A pak přišla láska… uvede Holý do kin film tentokrát natočený během karlovarského festivalu v červenci roku 2023. Snímek, ve kterém se v hlavních rolích představí herečky Eliška Soukupová, Alena Doláková a Sára Venclovská, slibuje humor i nahlédnutí za oponu českého filmového průmyslu. Festivalovou premiéru si Hello, Welcome odbude jako zahajovací film Letní filmové školy v Uherském Hradišti 27. července, v kinech se potom objeví od 8. srpna.

Film vypráví příběh tří hereček, které se rozhodnou společně vyrazit na Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary. Každá z nich má pro cestu jiný důvod. Ema (Eliška Soukupová) jede podpořit svoji kamarádku Adélu (Alena Doláková), která má na festivalu představit publiku nový film, v němž hraje. Soňa (Sára Venclovská) jede s nimi, protože má ráda filmy. Nebo to alespoň tvrdí ostatním…

Hello Welcome (foto: Aerofilms)

Točilo se během jednoho týdne ve Varech

Snímek vznikl ve společnosti První řada, v rámci jejíž dřívější podoby Šimon Holý uvedl dva předchozí snímky Zrcadla ve tmě a A pak přišla láska…, jež získaly například nominace na Cenu české filmové kritiky nebo Českého lva. Oba filmy měly světovou premiéru právě v soutěžích karlovarského festivalu. Stejně jako oba předchozí snímky i tento vznikl v nízkorozpočtových podmínkách. Vzhledem k jeho povaze to však bylo divočejší než obvykle. „Točilo se šest dní během festivalu. Zábavné bylo, že jsme se báli všichni především davových scén na ulicích a chodbách, které návštěvníci běžně používají. Natáčení tam však bylo paradoxně nejsnazší a festivalové publikum ochotně s tvorbou filmu pomáhalo,“ svěřil se Holý.

Tento film uzavírá pomyslnou trilogii snímků, ve kterých se Holý věnoval ženám na pokraji změn, a zároveň ukončuje éru jeho nízkorozpočtových projektů.

Zajímavostí je, že některé situace ve filmu vycházejí z režisérových osobních zážitků na festivalu, jakkoli upozorňuje na to, že žádná z hereček nehraje sebe samu.

Alena Doláková – zády je Jana Plodková (foto: Aerofilms)

Hello Welcome na LFŠ
sobota 27. 7. v 19:00 Kino Hvězda
úterý 30. 7. v 8:30 Slovácké divadlo

Film nabídne v neobvyklých hereckých rolích i mnohé české režiséry (Tomáš Pavlíček, Tereza Vejvodová, Tomasz Wiński) a samozřejmě se zde objeví i zavedení herci jako Jana Plodková, Václav Vašák či Gabriela Heclová. Štáb se stejně jako u předchozích snímků skládal především z ženských filmařek. Za kameru se tak znovu postavila Jana Hojdová, o zvuk se postarala Hana Kašpárek Vyšínská a snímek sestříhala Sabina Mladenová společně s Holým. Film produkuje kromě Šimona Holého také Jan Syruček.

-red-
foto/video: © První řada, Aerofilms 2024

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast