Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

NA CO SE PODÍVAT V ZÁŘÍ? NAŠE TIPY NA KINO NAJDETE TADY, TIPY NA NOVINKY NA STREAMU TADY.

Ridley Scott představil po čtvrtstoletí dvojku Gladiátora, je tu první epický trailer

Téměř 25 let dělí zbrusu nové pokračování Gladiátora od ikonického prvního dílu režiséra Ridleyho Scotta. Legendární filmař je podepsán i pod vymodlenou dvojkou a právě dnes představil první ukázku ze snímku s oficiálním názvem Gladiátor II. V hlavní roli střídá Russella Crowea irský herec Paul Mescal známý z Aftersun nebo seriálu Normální lidi.

Gladiátor 2 se odehrává dvě dekády po událostech první části. Lucius Verus (Paul Mescal), syn Maximovy milované Lucilly (Connie Nielsen), se po letech strávených na poušti vrací do Říma. Matka ho do exilu poslala, aby jej ochránila před nepřáteli, kteří by jej mohli v Římě zabít. To Lucius ale neví a matce má vyhnanství za zlé. Po návratu je zajat římskými vojsky vedenými generálem Marcem Acaciusem (Pedro Pascal) a uvržen do gladiátorské arény. Jeho pocity nenávisti vůči svému příkoří i Římu se ještě znásobí… Do toho všeho mu to neulehčuje jeho tyranský majitel Marcinus ztvárněný Denzelem Washingtonem.

Ridley Scott s Paulem Mescalem na place Gladiátora II.

V dalších rolích uvidíme Freda Hechingera a Josepha Quinna jako všehoschopnou dvojici císařů, rozsévajících zbytečnou krutost. Ve filmu se dále objeví Matt Lucas, Djimon Hounsou, Lior Raz, Derek Jacobi, Peter Mensah a další.

Původní Gladiátor získal pět Oscarů, včetně kategorií nejlepší film a nejlepší mužský herecký výkon pro Russella Crowea. Jednička stála 100 milionů dolarů a celosvětově utržila půl miliardy dolarů. V Česku je snímek dle databáze ČSFD v první padesátce nejoblíbenějších filmů vůbec.

Do českých kin vstoupí velkolepá podívaná 14. listopadu.

-red-
foto/video: © Paramount, CinemArt 2024

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast