Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

NA CO SE PODÍVAT V ZÁŘÍ? NAŠE TIPY NA KINO NAJDETE TADY, TIPY NA NOVINKY NA STREAMU TADY.

Brad Pitt sedá do Formule, na filmu F1 se podílí i sám Lewis Hamilton (trailer)

V neděli byl v rámci televizního přenosu závodu Velké ceny Formule 1 na okruhu Silverstone představen trailer k očekávanému filmu F1. Hlavní roli ztvárnil Brad Pitt. Do kin se akční sportovní film podívá v létě 2025. Jeho tvůrci slibují nejrealističtější závody ve filmové historii.

Nejrealističtější závody v historii filmu

Dlouho plánovaný projekt vzniká pod taktovkou režiséra filmu Top Gun: Maverick Josepha Kosinského. V loňském roce se film natáčel na různých skutečných závodech Formule 1 po celém světě a Pitt sám ve scénách řídil upravenou verzi vozu F1. Film vzniká ve spolupráci s Formulí 1 a vypadá to, že diváky opravdu velmi dobře vtáhne do vzrušujícího světa nejslavnějších automobilových závodů.

Ta atmosféra je úžasná, týmy Formule 1 nám strašně pomáhají,“ říká představitel hlavní role Brad Pitt. „Hraju chlápka, který závodil v devadesátých letech, má strašnou havárii a odejde z týmu. Jeho přítel, kterého hraje Javier Bardem, majitel týmu, ho po letech kontaktuje. Jeho tým je poslední v žebříčku, nemá ani bod. Ale mají mladého nadějného jezdce v podání Damsona Idrise, kterého moje postava mentoruje. Nikdy jste neviděli takovou rychlost, nikdy jste neviděli takové přetížení, ty záběry jsou opravdu skvělé.“

F1 (foto: Warner Bros.)

Na filmu se jako konzultant podílí i Lewis Hamilton

Vedle Pitta a Idrise se ve filmu objeví také Kerry Condon, zmíněný Javier Bardem, Tobias Menzies, Sarah Niles, Kim Bodnia a Samson Kayo. Na filmu se jako konzultant podílí i legendární několikanásobný mistr světa Formule 1 Lewis Hamilton. Režisér Kosinski je také spoluautorem scénáře s Ehrenem Krugerem, který byl spolu s Kosinskim nominován na Oscara za scénář k filmu Top Gun: Maverick. Kosinski film také produkuje spolu se spolupracovníkem z Top Gunu Jerrym Bruckheimerem a mimo jiné i samotným Hamiltonem pod hlavičkou filmy Dawn Apollo Films.

F1 bude v našich kinech závodit od 26. června 2025.

-red-
foto/video: © Warner Bros., 2024

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast