Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

NA CO SE PODÍVAT V ZÁŘÍ? NAŠE TIPY NA KINO NAJDETE TADY, TIPY NA NOVINKY NA STREAMU TADY.

Beetlejuice se v září vrátí, mrkněte na dabovaný trailer s typickým humorem legendární jedničky

Máme tu nový trailer k očekávané zářijové novince Beetlejuice Beetlejuice, která po více než 35 letech opět přivádí na scénu nepředvídatelně šílenou postavu v podání Michaela Keatona. Od událostí prvního filmu uplynulo již mnoho let a Lydia Deetz (Winona Ryder) má nyní vlastní dceru. A přestože mladá Astrid (Jenna Ortega) na duchy nevěří, zážitky, které na ni čekají, její názor rychle změní. Nový trailer prozradí, že Lydia bude potřebovat Beetlejuiceovu pomoc, aby zachránila Astrid z podsvětí.

Na režisérské křeslo Beetlejuice Beetlejuice se vrací Tim Burton. Režisér již dříve spolupracoval s Keatonem na předchozím díle, filmech o Batmanovi a hraném remaku Dumba. Legendární tvůrci se vrací v novém filmu, v němž se představí také Catherine O’Hara, Justin Theroux a Monica Bellucci. O’Hara si zopakuje roli Delii Deetzové, což znamená, že chystané pokračování bude prozkoumávat vztah celých tří generací jedné rodiny k Beetlejuicovi. Nový trailer k filmu prozradil i roli Bellucci v pokračování. Herečka ztvárnila Delores, Beetlejuiceovu bývalou manželku.

Beetlejuice Beetlejuice (foto: Vertical Entert.)

O pokračování se studio pokoušelo 35 let

Pokračování se připravuje skoro od chvíle, kdy běžel na konci osmdesátek první díl. V průběhu let bylo napsáno několik scénářů, ale nikdy se nerealizovaly, přičemž společnost Warner Bros. dokonce před začátkem pandemie prohlásila projekt za odložený. Teprve když byla obsazena Jenna Ortega, začaly se věci rychle hýbat. Ortega spolupracovala s Burtonem při natáčení seriálu Wednesday, který na Netflixu veleúspěšně oživil kultovní Addamsovu rodinu.

Původní Beetlejuice šel do kin v roce 1989, stál pouhých 15 milionů dolarů a vydělal téměř 75 milionů. Následně vznikl i animovaný televizní seriál, který měl čtyři řady a byl ukončen čtvrtou sezónou v roce 1991.


Už 5. září si budeme moci pokračování legendární komedie užít na velkých plátnech. A to i s českým dabingem. Roli Lydie nadabovala Ivana Andrlová, k Beetlejuicovi se vrátil Bohdan Tůma. Jenna Ortega bude promlouvat hlasem Sáry Nygrýnové, která ji dabuje i v seriálu Wednesday. Do zákulisí vzniku české verze se brzy společně podíváme.

-red-
foto/video: © Warner Bros., Vertical Entertainment 2024

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast