Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

KVIFF 2024: VIGGO MORTENSEN PŘEVZAL CENU PREZIDENTA FESTIVALU. DNES VE VARECH UVEDE FILM AŽ NA KONEC SVĚTA.

Tiché místo: První den – Začátek apokalypsy se poodhaluje ve videích ze zákulisí

Jestli chcete přežít, musíte zůstat potichu. Hororová sága Tiché místo se v novém díle vrací ke dni, kdy agresivní mimozemšťané přiletěli na naši planetu. Prvotní šok prožijete spolu s obyvateli New Yorku, města, které neztichne ani na okamžik. Sam původně vyrazila do New Yorku na jednodenní výlet. Protože někteří lidé mají ale nehoráznou smůlu, vybrala si den, kdy přiletěli. Den, který se poodhaluje ve dvou nových videích z natáčení.

Ticho v New Yorku

Obřímu hmyzu podobní mimozemšťané okamžitě začali dávat lidem najevo, že je jen otázkou času, kdy přestanou být pány tvorstva. Ti, kterým se podaří přežít první vlnu útoků, zjišťují, že jedinou ochranou proti vetřelcům je zůstat naprosto potichu. To se snadno řekne, ale těžko realizuje, obzvlášť v nejhlučnějším městě na Zemi.

New York, jehož běžná zvuková hladina odpovídá 90 decibelům a tedy hlasitosti nepřetržitého křiku, se rázem mění v obří tichou past… ze které se všichni snaží co nejrychleji uniknout. Jak takhle ztichlá metropole vypadá a co sérii změna prostředí přináší, přibližuje nový film o filmu.

Kočičí parťáci

Sam prchá společně s Ericem s tváří Josepha Quinna ze Stranger Things, cizím chlapem, na něhož náhodou narazila ve snaze někam se schovat… a se svým chlupatým kámošem Frodem, asistenčním kocourem, bez kterého nejen kvůli svému zdravotnímu stavu nedá ani ránu.

Čtyřnohého hrdinu si na place střihli hned dva kočičáci, Nico a Schnitzel, a že na filmu nechali velkou stopu potvrzuje jejich vlastní medailonek z natáčení.

Tichá sága se rozrůstá

„Když jste rodina, přirozeně se snažíte držet při sobě a zůstat pohromadě,“ odkazuje představitelka hlavní role Lupita Nyong’o k hrdinům předchozích dvou dílů, rodině Abbottových, která se snažila přežívat na odlehlé farmě. „V tomhle filmu je to přesně naopak. Máme tu sólisty, která svedla dohromady celosvětová katastrofa. Jak spolu budou komunikovat, když tím nejjednodušším způsobem nemůžou? Jak si připraví plán přežití?“ klade otázky, na které film slibuje odpovědět.

A kromě přiblížení začátku apokalypsy se má První den i v minimálně jedné dějové lince s prvními dvěma filmy přímo protnout. Zajít si na film můžete – do kin s co nejlepším zvukem! – už od 27. června.

-red-
foto/video: Paramount, CinemArt © 2024

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast