Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

NA CO SE PODÍVAT V ZÁŘÍ? NAŠE TIPY NA KINO NAJDETE TADY, TIPY NA NOVINKY NA STREAMU TADY.

KVIFF.TV nabízí kolekci filmů z loňského festivalu i novinkovou ezo manipulaci Club Zero

Od začátku 58. ročníku MFF Karlovy Vary nás dělí už jen hodiny, užít si festivalovou atmosféru ale můžeme už teď. Pevnou součástí každého ročníku festivalu se stala festivalová streamovací platforma KVIFF.TV. Už nyní na ní najdete výběr nejzajímavějších titulů loňského ročníku, včetně nedávno uvedené feel good novinky Wima Wenderse Dokonalé dny. KVIFF.TV tradičně během festivalu nabídne i bonusový obsah – přenosy, rozhovory, kurátorská videa, přenosy z červeného koberce a další atraktivní obsah.

Programové ohlédnutí za 57. ročníkem MFF Karlovy Vary představuje výběr filmů, které festival loni uvedl. V nabídce je třeba romantický queer příběh podle skutečné události Ohňostroje, zmiňovaný příběh o tokijském uklízeči toalet Dokonalé dny, silný příběh o problematickém dospívání nazvaný Tání nebo komediální zjevení se Simonou Pekovou Přišla v noci.

Kolekce filmů uváděných v rámci 57. MFF Karlovy Vary

Club Zero míří na KVIFF.TV od 26. června

Jste to, co jíte? No samozřejmě! Ale nezapomeňte, že důležité je i to, jak jíte! Rakouská režisérka Jessica Hausner patří k nejvýraznějším ženským hlasům současného evropského filmu a se svými snímky pravidelně září v Hlavní soutěži canneského festivalu. Její novinka Club Zero sleduje skupinku dospívajících studentů na prestižní internátní škole. Ti se stanou členy elitního „Clubu Zero” pod vedením novátorské slečny Novakové v podání Mii Wasikowské, která jim ukazuje nejnovější stravovací trendy. Snímek balancující na hraně žánrů šokoval svou explicitností festivalové publikum a zaujal i světovou kritiku.

„Řekla bych, že se ve všech svých filmech snažím ukázat naši společnost jako systém interakcí. Vždy hledám jedno určité prostředí, které mi pomůže ukázat hierarchii vztahů mezi lidmi. Funguje to symbolicky, jako podobenství o naší společnosti. Zajímá mě, jaké myšlenky řídí naše životy,“ říká režisérka filmu Jessica Hausner v našem rozhovoru, který najdete níže.

Příprava na letošní hvězdy

Už za nedlouho se nebe nad hotelem Thermal v Karlových Varech rozzáří na plný výkon, letos je rozsvítí trojice herců s neuvěřitelně pestrou filmografií – Daniel Brühl, Viggo Mortensen a Clive Owen. Na KVIFF.TV se můžete na setkání s nimi na plátnech či filmových úvodech namlsat prostřednictvím snímků Krupiér (Clive Owen), Ještě máme čas (Viggo Mortensen) nebo Rivalové (Daniel Brühl).

-red-
foto/video: © KVIFF.TV, Totalfilm Media, Aerofilms 2024

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast