Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

NA CO SE PODÍVAT V ZÁŘÍ? NAŠE TIPY NA KINO NAJDETE TADY, TIPY NA NOVINKY NA STREAMU TADY.

Kino v červnu: Tajemní strážci a vetřelci z vesmíru, motorkáři vs. policajti, divoký západ i souboje o čest

Červen v kinech nabídne tajemné Strážce, kteří vás sledují uprostřed lesa, návrat vtipných poldů v pokračování Mizerů, radost z velké výhry v komedii Máme prachy, parodii na Hollywood ve francouzské komedii Rychle a nemožně, souboje o čest ve francouzském historickém dramatu Ve jménu cti, návrat na plnokrevný divoký západ díky prvnímu dílu Costnerova Horizontu, stylové Motorkáře s hvězdným obsazením, návrat vesmírné invaze, bytostí, které se orientují podle zvuku v prequelu Tichého místa a opět také uslyšíme štěkot legendární Lassie. V následujícím přehledu najdete naše tipy na červnovou návštěvu kina.

Strážci (od 6. června)

Vy je nevidíte. Ale oni vidí všechno. Warneři do kin pouští hororový debutIshany Night Shyamalanové Strážci. Dcera známého tvůrce Šestého smyslu nebo Znamení adaptovala knihu A. M. Shinea v Česku známou jako Zloděj tváří (The Watchers). V hlavní roli se představí Dakota Fanning.

Tiché místo: První den (od 27. června)

Lupita Nyong’o se bude snažit přežít mimozemskou invazi, aniž by na začátku tušila, že se vesmírní predátoři řídí při lovu zvukem. Úspěšná sága Tiché místo je dítětem herce, scenáristy a režiséra Johna Krasinskiho, který je pod tímto dílem podepsaný jako producent a spoluautor scénáře. Přestože se novinka odehrává před událostmi předchozích dvou, s jejich příběhem se minimálně v jedné dějové lince propojí.

Motorkáři (od 20. června)

Režisér Jeff Nichols (Úkryt) se konečně vrací do světa kinematografie se svým nejnovějším filmem Motorkáři (The Bikeriders). Nichols si dal téměř desetiletou přestávku od natáčení a nyní se vrací ve velkém stylu s dramatem o jednom motorkářském gangu z amerického středozápadu. Hvězdně obsazená novinka s Austinem Butlerem (Elvis), Tomem Hardym (Venom) nebo Michaelem Shannonem (Tvář vody) se právě tento měsíc ocitne v kinech.

Mizerové: Na život a na smrt (od 6. června)

V červnu se vrátí také kultovní Mizerové s nejnovějším mixem akčních scén a nekorektního humoru. Tentokrát je však čeká nečekaný zvrat: Ti nejlepší z nejlepších musí sami prchat před zákonem.

Ve jménu cti (od 13. června)

Francouzské historické drama Vincenta Pereze Ve jménu cti zaujalo diváky loňského karlovarského festivalu natolik, že ho ověnčili Cenou diváků. Téměř po roce nyní míří do kin drama, které kombinuje skvěle natočené duely s citlivě zakomponovanou feministickou vložkou. Diváci na filmu oceňují výborné herce, kameru i výtvarnou stránku.

Horizont: Americká sága (od 27. června)

Vítejte na starém dobrém divokém západě, který všichni milují! Horizont: Americká sága se odehrává během americké občanské války v 60. letech 19. století a představuje předválečné i poválečné období. Celovečerní film zavede diváka na emotivní cestu, na které zažije rozkvět Ameriky očima rodin, přátel i nepřátel. Společným jmenovatelem toho všeho je Kevin Costner.

Máme prachy! (od 13. června)

Šance jedna ku 19 milionům. Pravděpodobnost, že vás zasáhne meteorit, je mnohem vyšší než šance, že vyhrajete v loterii. Pro naše šťastné výherce se sen rychle změní v noční můru a jejich životy se roztříští ve velkolepém ohňostroji této vzrušující černé komedie.

Rychle a nemožně (od 27. června)

Sehnat nereálné výkupné a zachránit unesenou babičku z rukou mexického kartelu by bylo výzvou i pro opravdového superhrdinu. A co teprve pro celoživotního nešiku, který na to má tři dny. Nezbývá než jednat Rychle a nemožně. To je také název nové francouzské parodie na akční filmy, která vstoupí do českých kin 27. června a slibuje adrenalinovou jízdu plnou gagů a vtipných narážek na ikonické scény z bijáků jako Rychle a zběsile, Terminátor 2, Mission: Impossible, Rambo, Indiana Jones, ale taky Kingsman nebo Dámský gambit.

Lassie: Nové dobrodružství (od 20. června)

Nespočetněkrát už se na filmovém plátně i v televizi objevila slavná fenka Lassie. Naposledy v roce 2020. Ani ne čtyři roky stačily na to, abychom tu měli novou verzi. Tentokrát půjde o krádež jednoho psa a jeho záchranu právě samotnou Lassie a jejím lidským klučičím kamarádem.

-red-
foto/video: © Vertical, CinemArt, Falcon, Artcam, Vertigo, Film Europe, Bontonfilm 2024

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast