Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

NA CO SE PODÍVAT V ZÁŘÍ? NAŠE TIPY NA KINO NAJDETE TADY, TIPY NA NOVINKY NA STREAMU TADY.

Aznavour: Nejslavnější francouzský šansoniér dostává vlastní biopic (trailer)

I do našich kin se podívá životopisný film o jedné z největších kulturních ikon Francie. Fascinující příběh francouzsko-arménského šansoniéra zhmotní francouzská hvězda Tahar Rahim. Film Aznavour (Monsieur Aznavour), který zpěvák ještě stihl posvětit těsně před svou smrtí v roce 2018, vstoupí do českých kin letos před Vánoci.

Posvěcený film

Film mapuje profesní i osobní život francouzské ikony od jeho začátků v 50. letech. Nevynechá ani přátelství se slavnými umělci, jako je Edith Piaf, s níž podnikl své první velké turné. Zpěvák do svých 94 let prodal více než 180 milionů desek po celém světě. Sám Charles Aznavour tento filmový projekt před svou smrtí schválil. „Jeden z mých předchozích filmů na něj udělal dojem, a když jsem mu řekl, že bych jednou rád natočil film o jeho životě, okamžitě řekl ano,“ říká producent Jean-Rachid Kallouche.

Charles Aznavour

Charles Aznavour (1924- 2028) byl francouzský šansoniér arménského původu. Kromě kariéry zpěváka si také jako herec zahrál v 60 filmech a složil přes 1000 písní. Svého času se živil i jako diplomat a podnikatel. Ve Francii se jako dítě ocitl po úprku rodičů z Arménie před tureckou genocidou. Uměleckou dráhu nastartoval díky matce, která zpívala po kabaretech. V anketě CNN a internetového deníku Time byl Charles Aznavour v roce 1998 zvolen za Největšího světového umělce století, předčil tak i Elvise Presleyho nebo Boba Dylana.

Tahar Rahim

Hvězda hlavního představitele Tahara Rahima začala ve Francii stoupat v roce 2009 díky jeho výkonu ve filmu Prorok (A Prophet) od Jacquese Audiarda, a od té doby se v zemi galského kohouta etabluje jako jeden z nejvlivnějších herců své generace. V roce 2023 si zahrál ve filmu Ridleyho Scotta Napoleon, ale také v seriálu Předzvěsti (Extrapolations) po boku Meryl Streep a Marion Cotillard. Dvaačtyřicetiletý herec se na začátku roku objevil také v marvelovce Madam Web.

Do kin film CinemArt uvede 12. prosince.

-red-
foto/video: © CinemArt 2024

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast