Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

NA CO SE PODÍVAT V ZÁŘÍ? NAŠE TIPY NA KINO NAJDETE TADY, TIPY NA NOVINKY NA STREAMU TADY.

Tipy na stream: Červen nabitý draky, světelnými meči a krvavými superhrdiny

Květen je za námi, a pokud jste během měsíce zavítali na některou z velkých streamovacích platforem, nejspíš jste tam zrovna moc novinek neobjevili. Pro milovníky romantiky dorazili alespoň třetí Bridgertonovi, jinak to ale byla celkem bída. Červen se naštěstá rýsuje jako pravý opak. Bude nás provázet Síla, po necelých dvou letech se znova vrátíme do Západozemí a drsňácká Banda si to počtvrté rozdá se zkorumpovanými superhrdiny.

Banda – 4. řada (Prime Video) – 13. 6.

Seriál Banda alias The Boys funguje už od svého debutu v roce 2019 jako parádní protipól stupňující se nabídce superhrdinských filmů a seriálů. Diváci, kterým už Marvel a DC lezou krkem, si v něm totiž mohou užít totálně ujetý, sprostý krvák s politickým přesahem. Společenský komentář, který The Boys v malých dávkách podsouvají už od začátku, se ale ve čtvrté sérii dostává do popředí. Do sebe zahleděný, egoistický Homelander se definitivně utrhl ze řetězu a buduje kolem sebe kult osobnosti. Plně ovládá společnost Vaught, své kolegy superhrdiny rekrutuje do své osobní armády a ohání se přitom vyšším dobrem. Billy Butcher a jeho tým se tedy musí uchýlit k zoufalému řešení. Billy totiž objevil virus, který dovede superhrdiny zabít. Pokud jste ještě neviděli spin-off seriál Gen V, určitě ho rychle dožeňte. Nechutný virus totiž tvůrci představili právě tam.

Dokonalé dny (KVIFF.TV) – 12. 6.

Na stream dorazí v červnu i něco z artovějšího soudku, a to meditativní drama Dokonalé dny. Film od proslulého režiséra Wima Wenderse se začátkem roku krátce podíval i do kin, spoustě lidí ale s největší pravděpodobností unikl. Herec Kódži Jakušo za něj přitom na festivalu v Cannes obdržel cenu za nejlepší výkon v hlavní roli. Konkrétně si zahrál Hirajamu, tokijského uklízeče záchodů, který si spokojeně žije ve své bublině, poslouchá rock, čte knížky a sem tam rád pořídí nějakou tu fotografii. Sled nečekaných setkání ho ale přinutí zavzpomínat na minulost.

Star Wars: Akolytka (Disney+) – 4. 6.

Na český název nového seriálu z předaleké galaxie už se nám v komentech pod trailerem snesla pořádná vlna kritiky. Zahraničním trollům se otevírají nože v kapsách zase z toho, že v trailerech máchá světelnými meči velmi diverzní skupinka rytířů Jedi. Nebyly by to ale disneyovské Star Wars, kdyby se s nimi nenesla nějaká ta kontroverze. Nad tím je potřeba jen pokrčit rameny. Seriálová novinka Akolytka (nebo The Acolyte) nás zavede přibližně sto let před začátek celé původní ságy. Jediové ještě vesele pobíhají po vesmíru, v galaxii vládne demokracie a vše se zdá být v pořádku. Idylkou ale otřese série brutálních zločinů. Po pachateli se slehla zem a zkušený mistr Jedi v podání Jeong-jae Lee (Hra na oliheň) dostane za úkol celý případ důkladně prošetřit. Kromě Leeho sází seriál i na řadu dalších populárních tváří. Se světelným mečem v rukou se dále objeví například Carrie Ann Moss alias Trinity z Matrixu nebo Dafne Keen, známá jako X-23 z Logana. Na našem YouTube najdete pohled od zákulisí dabingu.

Nedostatek důkazů (Apple TV+) – 14. 6.

Mezi záplavou ostřílených značek se v půlce června vplíží na Apple TV+ také jedna menší dramatická novinka, a to Nedostatek důkazů. Seriál nachystal televizní veterán David E. Kelly, zodpovědný například za Sedmilhářky nebo kriminální minisérie Mělas to vědět a Láska a smrt. Do světa zločinu se vrací i tentokrát a hlavní roli svěřil Jakeu Gyllenhaalovi. Ten si zahraje chicagského advokáta, který je ale v případu závažného zločinu sám označen za pachatele. Jeho případ otřese celou místní prokuraturou a je na jeho bedrech, aby své jméno očistil.

Rod Draka – 2. řada (MAX) – 16. 6.

Neslavný konec Hry o trůny zanechal kde komu pořádnou pachuť v ústech. Návrat do Západozemí tedy mnozí vyhlíželi dost pesimisticky. Když ale Rod draka nakonec dorazil, velmi brzy dokázal všechny pochybovače vyvést z omylu. Hra o trůny dokázala vstát z mrtvých lépe, než by to svedl kdejaký Bílý chodec. Nový příběh byl sice o poznání sevřenější a komornější než původní seriál, síla nových postav to ale zvládla bez problému vyvážit. První řada nás zavedla 200 let před narození Daenerys, kdy její předci ještě disponovali armádou draků a vládli Sedmi královstvím pevnou rukou. To už ale neplatí. Smrt krále Viseryse rod Targaryenů rozdělila do dvou znesvářených stran, které obě usilují o Železný trůn. Ve druhé řadě tedy naplno vypukne občanská válka mezi Černými a Zelenými, která se do historie Západozemí zapíše jako Tanec draků.

Medvěd – 3. řada (Disney+) – 27. 6.

V dnešní době už je poměrně nezvykem dostávat novou řadu seriálu rok co rok. Spousta televizní produkce totiž dnes potřebuje stejné množství počítačových efektů a lokací, jako kdejaký velkofilm. Když ale váš seriál stojí primárně na jedné lokaci, skvělých hereckých výkonech a parádním scénáři, není to vůbec potřeba. Přesně to platí pro Medvěda, komediální drama z prostředí chicagské restaurace, které odstartovalo teprve před dvěma lety. Od té doby stihlo nasbírat tolik cen, že by to vydalo na několik poliček, a zatím to nevypadá, že by hodlalo zpomalovat. Společně se třetí řadou, která má premiéru koncem měsíce, se totiž údajně rovnou natočila i čtyřka, kterou můžeme očekávat v dohledné budoucnosti.

Sweet Tooth: Chlapec s parožím – 3. řada (Netflix) – 6. 6.

Nenápadný post-apokalyptický mix fantasy a sci-fi jménem Sweet Tooth sice nepatří mezi největší taháky, kterými Netflix disponuje. Jak první, tak druhá řada si ale ve sledovanosti nevedly vůbec špatně. Začátkem května tedy tvůrci dostanou možnost příběh o Chlapci s parožím zakončit, a to po svém. Oproti temným a depresivním komiksům, které seriálu posloužily jako předlohy, totiž scenáristé příběh o hybridech mezi lidmi a zvířaty značně upravili, aby si jej mohli užít i mladší diváci. Pokud tedy hledáte zábavu pro celou rodinu, budou na vás začátkem června čekat závěrečné epizody.

Bridgertonovi – 3. řada, 2. část (Netflix) – 13. 6.

Tady se netřeba rozepisovat. O Bridgertonových jste v posledních pár týdnech slyšeli, ať už jste chtěli, nebo ne. Romantické drama z počátku 19. století je prostě megahitem a plakáty na ulicích nebo reklamy na internetu nejspíš neminuly nikoho. Netflix ale tentokrát upustil od své klasické strategie a namísto jedné velké premiéry všech epizod rozdělil trojku na dvě části. Na závěrečné čtyři díly si tedy fanoušci počkají až do půlky června.

Petr Schön, Totalfilm.cz
foto/video: Netflix, Max, Disney+, Prime Video, Apple TV+

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast