Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

NA CO SE PODÍVAT V ZÁŘÍ? NAŠE TIPY NA KINO NAJDETE TADY, TIPY NA NOVINKY NA STREAMU TADY.

Jak to všechno začalo? Prequel Tichého místa má nový trailer

Přestože do premiéry filmu Tiché místo: První den zbývá jen něco málo přes dva měsíce, moc jsme toho zatím neviděli. Až doteď. Studio Paramount ve čtvrtek zveřejnilo nový trailer. Jak už víme, Lupita Nyong’o se bude snažit přežít mimozemskou invazi, aniž by na začátku tušila, že se vesmírní predátoři řídí při lovu zvukem. Prequel dvou pokračování z roku 2018 a 2020 dorazí do kin 27. června.

Úspěšná sága Tiché místo je dítětem herce, scenáristy a režiséra Johna Krasinskiho, který je pod tímto dílem podepsaný jako producent a spoluautor scénáře. Přestože se novinka odehrává před událostmi předchozích dvou, s jejich příběhem se minimálně v jedné dějové lince propojí.

John Krasinski v prvním díle filmu Tiché místo (2018)

Hlavně ticho!

Sam (Lupita Nyong´o) původně vyrazila do New Yorku na jednodenní výlet. Protože někteří lidé mají nehoráznou smůlu, vybrala si den, kdy přiletěli. Obřímu hmyzu podobní mimozemšťané okamžitě začali dávat lidem najevo, že je jen otázkou času, kdy přestanou být pány tvorstva. Ti, kterým se podaří přežít první vlnu útoků, zjišťují, že jedinou ochranou proti vetřelcům je zůstat naprosto potichu. To se snadno řekne, ale těžko realizuje, obzvlášť v nejhlučnějším městě na Zemi. New York se rázem mění v obří past, ze které se všichni snaží co nejrychleji a nejtišeji uniknout. Sam prchá společně s Ericem (Joseph Quinn), cizím chlapem, na něhož náhodou narazila ve snaze někam se schovat. Ve dvou se to sice lépe táhne, na druhou stranu ale exponenciálně vzrůstá hrozba, že vám unikne nějaké slovo, do něčeho vrazíte, něčím zachrastíte… A oni čekají.

Tiché místo: První den

Nezůstane jen u prequelu

Prequel oblíbených hororů nezůstane jediným „pokračováním“ ve vzniklé franšíze. Paramount také pilně pracuje na Tichém místě: Část III., která by se v kinech měla objevit v roce 2025.

V každém případě je Tiché místo v dlouhodobě neutěšené situaci filmového průmyslu jednou z mála pozitivních vlaštovek. První dva díly zatím v pokladnách kin utržily přes 600 milionů dolarů, přičemž celkový rozpočet obou dílů činil skromných 78 milionů dolarů. Z hlediska hororových projektů jde rozhodně o jednu z nejúspěšnějších sérií posledních dvou dekád.

Tiché místo: První den napsal a režíroval Michael Sarnoski. Kromě držitelky Oscara Lupity Nyong´o se ve filmu objeví i Joseph Quinn, Alex Wolff nebo Djimon Hounsou.

-red-
foto/video: © CinemArt, Paramount 2024

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast