Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

NA CO SE PODÍVAT V ZÁŘÍ? NAŠE TIPY NA KINO NAJDETE TADY, TIPY NA NOVINKY NA STREAMU TADY.

Stovky bobrů! Bizarní černobílá groteska aspiruje na magořinu roku (trailer)

Příběh z nelítostné doby, kdy příroda byla ještě nepokořená a plná nebezpečí, pojednává o palírníkovi jablkovice, který přijde o vše, ocitne se s holým zadkem v divočině a musí se postupně nalevelovat až na nejlepšího zálesáka široko daleko. Při tom poměří důvtip, síly a houževnatost nejen s živly, ale také s roztodivnou zvířenou, v čele s titulními stovkami bobrů. V této mnohonásobně zábavnější i realizačně nápaditější parafrázi na Revenanta místo DiCapria bojuje o přežití novodobý Buster Keaton a jeho zvířecí protivníky ztvárnili lidé v celotělových plyšových kostýmech. Mrkněte se na trailer, ale pamatujte, že ten zdaleka nevystihuje šílenost celého filmu.

Extatickými ohlasy oprávněně zavalená indie senzace zahraničních žánrových festivalů je dílem hyperaktivních fantastů Rylanda Bricksona Colea Tewse a Mikea Cheslika. Jejich třeskutou bláznovinu do českých kin přináší kino Aero ve spolupráci se sesterskou distribuční společností Aerofilms.

Snímek se aktuálně pyšní moc pěknými 83 % na ČSFD, v žebříčku nejlepších filmů roku na letterboxd.com okupuje třetí příčku a sklidil i nadšené ovace během české březnové předpremiéry na letošním Festivalu otrlého diváka. My sami jsme si takhle v dubnu už dost jistí, že se bobři prokoušou do našeho žebříčku nejlepších letošních filmů.

Ja pierdole, jakie bydlę! Bober! (foto: Aerofilms)

Videoherně vyprávěný survival pro nové milénium zdařile oživuje žánr němých grotesek. Netvrdíme, že se tu povede každý vtip, při kadenci dvou nebo tří za sekundu je ale závěrečná bilance víc než dobrá.

Čím jsou Stovky bobrů tak super, ostatně výstižně vystihl dramaturg festivalu a programový ředitel kin Aero a Bio Oko, Jiří Flígl: „Stovky bobrů překypují nefalšovaným nezávislým elánem, spongebobovskou rozjařilostí, DIY kreativitou, poučeným nadhledem a spojují v sobě lásku k braku, avantgardě i klasikám. A navíc je to hraná animovaná groteska! Prostě totální shoda v cinefilní krevní skupině a divácká láska na první pohled.

To všechno můžeme po předpremiérové projekci v nahlas se řehtajícím sále Aera potvrdit. Nic originálnějšího v kinech jen tak neuvidíte. Přesvědčit se do kin můžete zaskočit od 9. května a fakt s tím neváhejte, protože tohle chcete vidět v kině a smát se nahlas s ostatními.

-red-
zdroj: Filip Linhart
foto/video: Aerofilms © 2024

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast