Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

NA CO SE PODÍVAT V ZÁŘÍ? NAŠE TIPY NA KINO NAJDETE TADY, TIPY NA NOVINKY NA STREAMU TADY.

Priscilla: Film od držitelky Oscara představí komplikovaný vztah Elvise a jeho ženy

Priscilla – novinka od oscarové filmařky Sofie Coppoly přinese tentokrát jiný pohled na fenomén Elvis. Dočkáme se zajímavého příběhu Priscilly Presley, silné ženy, která nám pomůže nahlédnout na svého slavného manžela ženskýma očima. Snímek byl natočen podle memoárové knihy Elvis a já a sama Priscilla Presley na něm s režisérkou spolupracovala. Do českých kin se chystá už na konci května.

Osud, láska, hádky

V roce 1959 potkává čtrnáctiletá Priscilla Beaulieu na vojenské základně o deset let staršího Elvise Presleyho. Jejich setkání je osudové. Po boku krále rock’n’rollu na ni čeká život plný pozlátka a večírků, ale i hádek a citové manipulace. Držitelka Oscara Sofia Coppola (Ztraceno v překladu) představuje odvrácenou stranu popové ikony ve stylovém portrétu jednoho z největších milostných příběhů dvacátého století.

Cailee Spaeny jako Priscilla

Hlavní roli vytvořila Cailee Spaeny (Občanská válka) a za svůj výkon loni na podzim obdržela cenu na festivalu v Benátkách. Nominaci na Zlatý globus nakonec neproměnila. Elvise tentokrát ztvárnil Jacob Elordi známý ze seriálu Euforie nebo hojně sledovaného snímku na streamu Saltburn.

Dceři Elvise Presleyho Lise Marii Presley se nelíbilo, jak je ve filmu její otec zobrazen a rozhodla se, že bude k filmu i spolupráci svojí matky na snímku velmi kritická. Osm měsíců před jeho uvedením ale nečekaně zemřela.

Sofia Coppola má za sebou oscarový snímek Ztraceno v překladu (2003) nebo kostýmní Marii Antoinettu (2006). Nedávno spolupracovala i na komediálním upírském seriálu Co děláme v temnotách.

Nový příspěvek do filmové skládačky o životě rockové pop ikony a jeho ženy uvede 30. května do kin Aerofilms.

-red-
foto/video: © Aerofilms 2024

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast