Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

NA CO SE PODÍVAT V ZÁŘÍ? NAŠE TIPY NA KINO NAJDETE TADY, TIPY NA NOVINKY NA STREAMU TADY.

Vaiana s Mauim jsou zpátky, dvojka slibuje ještě větší dobrodružství! (trailer)

Přiťukněte si kokosovou vodou, přátelé! Je tu první trailer už před časem oznámeného, tehdy poněkud nečekaného, pokračování Odvážné Vaiany. Dvojka slibuje podle studia ještě větší epičnost než první díl, který do kin dorazil už v roce 2016. V původním znění se vrátí i hlasy Auli’i Cravalho jako Vaiany a Dwayna Johnsona jako Mauiho. Můžete ostatně posoudit v titulkované verzi traileru. Do našich kin ale pochopitelně dorazí i dabovaná verze.

Oblíbení hrdinové jsou tedy zpět, připraveni přinést na velké plátno víc humoru, hrdinství i oceánu. Poté, co Vaiana vyslyšela volání svých předků, se musí společně s Mauim vydat do dalekých moří Oceánie a do nebezpečných, dávno ztracených vod za dobrodružstvím, jaké ještě nezažila.

Úspěch, nominace na Oscara i nadšená kritika

Původní Vaiana nebyla jen kasovním trhákem (690 milionů dolarů), ale uspěla i u kritiků, kteří vychvalovali příběh plný přesahu a dechberoucí vizuální stránku. Hodnocení na serverech Rotten Tomatoes a Metacritic byly nadstandardní a film dokonce získal dvě nominace na Oscara, včetně té za nejlepší animovaný film a nejlepší původní píseň „How Far I’ll Go“. Vaiana tedy nasadila vysokou laťku a uvidíme, zda ji dvojka dokáže přeskočit.

Oblíbený hit

Fenomén Vaiany (na některých trzích Moany) připomínal svého času mánii Ledového království. Studio zaznamenalo velké prodeje reklamních předmětu, hraček i velkou popularitu atrakcí v zábavních parcích. Postavy Vaiany a Mauiho spolu s hudbou z filmu jsou na rozdíl od jiných novodobých disneyovek stále populární, a tak je nasnadě, že vznikla poptávka po dalších dobrodružstvích oblíbené animované polynézanky.

Dwayne Johnson a Auli’i Cravalho

Bude i hraná verze

Nový film režíruje Dave Derrick Jr., který má za sebou hity jako Raya a poslední drak nebo Megamysl. A pokud vám animované pokračování nebude stačit, zapište si do diářů datum 26. června 2025. To do kin totiž vpluje hraná adaptace původní Vaiany. Dwayne Johnson si zopakuje svou animovanou roli Mauiho a ztvární ji i v hrané verzi. Auli’i Cravalho si sice svou roli Vaiany v hrané verzi nezopakuje, ale v zákulisí bude aspoň tahat za nitky jako výkonná producentka.

Odvážná Vaiana 2 do českých kin dorazí 27. listopadu.

-red-
foto/video: © Walt Disney Animation Studios, Falcon 2024

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast