Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

NA CO SE PODÍVAT V ZÁŘÍ? NAŠE TIPY NA KINO NAJDETE TADY, TIPY NA NOVINKY NA STREAMU TADY.

Námi to končí: Týraná Blake Lively v adaptaci knižního hitu (trailer)

Blake Lively se po malé pauze vrací na filmová plátna. Námi to končí je před časem ohlášená adaptace úspěšného románu spisovatelky Colleen Hoover. Lily se stěhuje do Bostonu, vypořádává se s traumaty z dětství a plní si svůj podnikatelský sen. Potkává se s okouzlujícím lékařem Rylem a je z toho láska jako hrom. Jenže po čase si začíná uvědomovat, že z jejího milého se klube násilník a možná i psychopat.

Trauma z dětství se vrací

Lilyin nový vztah tak začíná připomínat to, co žena zažívala v dětství se svými rodiči. Nápadně to totiž kopíruje jejich tehdejší nezdravý a toxický vztah. Do ženina života navíc náhle vstoupí její první láska Atlas (Brandon Sklenar), její vztah s Rylem se naruší a Lily si uvědomí, že se musí naučit spoléhat na vlastní síly a učinit pro svou budoucnost bolestivé rozhodnutí.

Jsme zvyklí, že adaptace jakékoliv knihy je v marketingu doprovázena sloganem o bestselleru, ale u Colleen Hoover je to opravdu na místě. V současnosti platí za nejprodávanější spisovatelku v USA s více než 20 miliony prodaných knih. Extémně sledovaný je také její obsah na Tiktoku, má více než 2 miliardy zhlédnutí. V žánru romantiky má dokonce na kontě několik nejprodávanějších titulů všech dob. Tato filmová adaptace je ale zatím úplně prvním filmovým zpracováním jejích románových příběhů.

Colleen Hoover

Světový úspěch Hooverové

Kniha Námi to končí vyšla ve 43 jazycích a byla nejprodávanější tištěnou knihou roku 2022, také byla více než 90 týdnů na seznamu bestsellerů New York Times. Práva ke zfilmování byla prodána studiu už v roce 2019. První knižní díl duologie u nás v překladu vyšel už v roce 2018. Druhý díl Námi to začíná vyšel češtině v roce 2023.

Justin Baldoni

Násilnického Rylea ztvárnil čtyřicetiletý Justin Baldoni, který zároveň románovou adaptaci režíroval podle scénáře Christy Hall.

Blake Lively se v českých kinech naposledy objevila v krimi komedii Nebezpečná laskavost (2018) a pánové si ji určitě vybaví v thrilleru Mělčiny (2016), kde bojovala v moři se smrtonosným žralokem. Léta hrála v seriálu Super drbna a slávu jí mimo jiné stvrdil v roce 2012 i sňatek s Ryanem Reynoldsem.

Námi to končí dorazí do českých kin 8. srpna.

-red-
foto/video: © Sony, Falcon 2024

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast