Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

NA CO SE PODÍVAT V ZÁŘÍ? NAŠE TIPY NA KINO NAJDETE TADY, TIPY NA NOVINKY NA STREAMU TADY.

Megalopolis: Nejkontroverznější film z Cannes uvidíme i v českých kinech

V Cannes uvedený Megalopolis legendárního Francise Forda Coppoly koupila do české distribuce společnost Film Europe. Snímek se na podzim objeví na tradičním festivalové přehlídce Be2Can. Více než čtyři dekády chystaný snímek vzbudil ve francouzském letovisku velmi vyhrocené reakce. Přestože film na místě diváci ověnčili sedmiminutovým potleskem, následné reakce kritiků i diváků byly velmi rozporuplné. Film své první diváky rozdělil na dva nesmiřitelné tábory.

Příšernost nebo šílenost s přesahem?

Část diváků snímek častuje označením nejpříšernějšího filmu, co kdy viděli, naproti tomu ostatní jeho šílenost a přesah vynášejí do nebes a táboru hejterů vyčítají lenost jejich diváckého přístupu. Zastánci filmu oceňují Coppolovu odvahu a mnohá překvapení v jeho postupech. Tábor nespokojenců filmu zase vyčítá rozvleklost a logicky tedy nudu. Vizuál slouží wow efektu, ale snímku prý chybí dramaturg.

Coppola pro film nenašel koproducenta. Musel jej tak zafinancovat kompletně ze svého. Zbavil se tak svých vinic i dalších aktiv. Nyní hledá celosvětového distributora, po kterém požaduje minimálně desítky milionů dolarů pro propagaci.

Megalopolis

Kdy padne americká demokracie?

A o čem Megalopolis vlastně je? Jedná se o jakousi epickou starořímskou pohádku zasazenou do vybájené moderní Ameriky.

Město Nový Řím se po nečekané katastrofě musí postavit na nohy, ale mocní se hádají o to, jakou cestou společnost půjde, což vyvolá konflikt mezi Cesarem Catilinou (Adam Driver), geniálním vědcem, který se snaží město posunout vstříc idealistické budoucnosti, a jeho oponentem, starostou Franklynem Cicerem (Giancarlo Esposito), který zůstává věrný regresivnímu státu, udržujícímu chamtivost, vlastní zájmy a stranickou politickou rivalitu. Mezi nimi se zmítá Julia Cicero (Nathaniel Emmanuel), starostova dcera, jejíž láska k Cesarovi narušila loajalitu k otci…

Do české distribuce snímek uvede Film Europe.

-red-
foto/video: © Totalfilm Media, Film Europe 2024

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast