Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

NA CO SE PODÍVAT V ZÁŘÍ? NAŠE TIPY NA KINO NAJDETE TADY, TIPY NA NOVINKY NA STREAMU TADY.

Furiosu první diváci chválí, srovnávají ji spíš s původními Maxy s Gibsonem

Původní Millerovy filmy s Gibsonem prý podle prvních diváků připomíná pocitově i tempem nový prequel Zběsilé cesty s Tomem Hardym z roku 2015. Charlize Theron v roli Furiosy vystřídala ve filmu Furiosa: Sága Šíleného Maxe Anya Taylor-Joy a excentrického Dr. Dementuse ztvárňuje Chris Hemsworth. Kromě prvních ohlasů se podívejte také na finální trailer lákající na předprodej vstupenek očekávaného blockbusteru.

Silná akční filmařina

Kritici chválí Millerovu „silnou akční filmařinu“ a „ohromující kameru“ prequelu. Svět Šíleného Maxe je podle novinářů ještě bohatší než dřív. Další kritici tvrdí, že jde o Millera v jeho nejlepší formě, a chválí epické budování světa a rozšiřování lore univerza filmu. Je až s podivem, že devětasedmdesátiletý režisér stojí u své série bez přestávky od samého začátku.

Další pokračování navazující na film z roku 2015 s Tomem Hardym chystá nezdolný režisér na rok 2026. Opět v něm bude hrát Hardy a titul v tuto chvíli zní Šílený Max: Pustina.

Další kritici Furiosu chválí jako „epický“ a pochvalují si i jeho „barevný vizuální chaos“. Velkou chválu sklízí také Hemsworthův herecký výkon v roli filmového padoucha.

Někteří se zamýšlí nad tím, že má novinka jiné tempo než Zběsilá cesta z roku 2015. „Připomíná spíš tempo a feeling původních filmů s Melem Gibsonem.“

Šílený Max (1979) – Mel Gibson a start jeho hvězdné kariéry

Série trvající 45 let

Série Šílený Max započala prvním dílem v roce 1979. Titulní roli ztvárnil tehdy třiadvacetiletý Mel Gibson. O dva roky později na jedničku navázal film Šílený Max: Bojovník silnic. Do třetice se Gibson objevil v pokračování s podtitulem Dóm hromů v roce 1985. Pak George Miller nechal svět Mad Maxe u ledu až do roku 2015, kdy se v titulní roli objevil Tom Hardy (Šílený Max: Zběsilá cesta).

Film do českých kin uvede od 23. května Vertical Entertainment. Recenzi přineseme brzy.

-red-
foto/video: © Aerofilms 2024

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast