Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

NA CO SE PODÍVAT V ZÁŘÍ? NAŠE TIPY NA KINO NAJDETE TADY, TIPY NA NOVINKY NA STREAMU TADY.

Festival ve Zlíně v plném proudu, sázely se stromy, kromě kina můžete běžet i maraton nebo jít na koncert

Po čtvrtečním slavnostním zahájení se návštěvníci 64. Zlín Film Festivalu probudili do oblačného dne, ale bez deště. To umožnilo i letos bez problémů uspořádat tradiční sázení stromů s letošními Young Stars. Rýčů se tentokrát chopila hvězdná čtyřka ve složení Filip Březina (Smysl pro tumor), Anna Fialová (Iveta), Adam Mišík (Banger.) a Darija Pavlovičová (Kukačky).

Ve Zlíně ale můžete hvězdy potkat i jinde. Jejich největší kumulace na jednom místě se tradičně odehrává na červeném koberci před kongresovým centrem. Přijít můžete v 15 nebo 18 hodin. Potkat můžete vaše oblíbené tvůrce také před jednotlivými projekcemi, pokud jsou součástí vybraných delegací nebo v různých talk show či akcích na rozličných festivalových místech, jejichž seznam najdete na webu festivalu nebo na mapě na konci článku. V OC Zlaté jablko se tradičně několikrát za den konají autogramiády.

Filip Březina na červeném koberci ve Zlíně (30. 5. 2024)

Festivalový půlmaraton

Kromě filmového programu, jehož výběr najdete v našem článku zde, pro vás organizátoři největšího festivalu pro děti a mládež na světě připravili na neděli 2. čevna i Festivalový půlmaraton. Absolvovat nemusíte jen klasický závod na 21,097 kilometrů. Součástí je i závod na 10,5 km jednotlivců, dvoučlenných štafet na 2 x 10,5 km a čtyřčlenných štafet na 4 x 5,25 km. V rámci doprovodného programu se koná i Rodinný běh na 1400 metrů.

Festivalový půlmaraton Monet Zlín

Koncerty, letní kino

Připraveno je několik atraktivních koncertů, festival ve čtvrtek otevřel Ben Cristovao, v pátek ho vystřídá Adam Mišík. Na pódiu se ve Zlíně objeví třeba i Pam Rabbit. Tipy na jednotlivé akce můžete najít třeba tady.

Ben Cristovao na koncertě s fanoušky (30. 5. 2024)

Letní kino umístěné na pozemcích nad kongresovým centrem i letos tradičně nabízí filmové hity. Jeho program otevřela Barbie, v pátek se promítá druhá část Duny. O víkendu můžete vyrazit na Gran Turismo a česko-slovenskou komedii Jedeme na teambuilding. Pondělí nabídne Frantu mimozemšťana, následovaného v úterý Aristokratkou ve varu. Program letního kina pak vyvrcholí poslední středeční festivalový den komedií Sladký život.

Festivalové lokace podrobně na mapě

-red-
foto/video: © Zlín Film Festival, Falcon, Totalfilm Media 2024

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast