Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

NA CO SE PODÍVAT V ZÁŘÍ? NAŠE TIPY NA KINO NAJDETE TADY, TIPY NA NOVINKY NA STREAMU TADY.

Voyo dál roste, v Česku a na Slovensku si ho předplácí přes 800 tisíc lidí

Voyo si platí v Česku a na Slovensku už více než 800 tisíc lidí. Služba je v Česku lídrem placených streamů a společně s Českou televizí také lídrem quality TV v našem teritoriu. Ve své videotéce nabízí velké množství nadstandardních minisérií. V poslední době zaujala zejména krimi Metoda Markovič: Hojer, Král Šumavy nebo Matematika zločinu.

Chystá se nová verze děsivé Studny

Řady sérií z dílny Voyo Originál rozšíří Studna v režii Terezy Kopáčové, komediální seriál Natalie Kocábové a Jana Hřebejka Pád domu Kollerů, nová řada Metody Markovič nebo návrat seriálu Sex O´Clock.

Na chystaných novinkách spojila Skupina Nova opět síly s těmi nejzvučnějšími jmény tuzemské audiovize. Na restart produkce původní tvorby před třemi lety vzpomíná ředitel vývoje Skupiny Nova Michal Reitler: „Zprvu bylo těžké přesvědčit ty nejlepší tvůrce, že to myslíme vážně. Později diváky, že u nás najdou příběhy, které je nepodceňují, které se týkají jejich životů a které stojí na jejich straně.“

David Švehlík v minisérii Studna (foto: Skupina Nova)

Nabídku sérií z dílny Voyo Originál, které jsou založeny na skutečných událostech, doplní šestidílná Studna – příběh manželské a rodičovské lásky, který traumatizoval Československo a budí zvědavost dodnes. Dobový seriál se vrací k počátkům vztahu manželů Jelínkových z Vonoklas a pro Voyo jej natáčí respektovaná režisérka Tereza Kopáčová podle scénáře Mira Šifry a Kristiny Májové. V hlavních rolích se objeví David Švehlík, Johana Matoušková a Filip Červenka.

Metoda Markovič: Hojer (foto: Skupina Nova)

Hit, o kterém se mluví

Série Metoda Markovič: Hojer se stala nepřehlédnutelnou událostí jarní sezony na Voyo. Už loni získala na mezinárodním festivalu Serial Killer jako první tuzemský seriál hlavní cenu a záhy po premiéře se stala historicky nejúspěšnějším seriálem značky Voyo Originál. A začaly přípravy nové řady. Ta zmapuje další slavný případ legendárního kriminalisty Jiřího Markoviče – dopadení a usvědčení „spartakiádního vraha“ Jiřího Straky.

„Jsem rád, že první řadu ocenila jak odborná, tak širší veřejnost. Je to pro nás samozřejmě závazek, abychom i v druhé sérii naplnili – a možná i předčili – divácká očekávání. Můžu naznačit, že bude v lecčem jiná a Markovičova metoda v ní bude procházet těžkými zkouškami.“
Kreativní producent Voyo Tomáš Hruška.

Chystané novinky

V přípravách jsou komediálně laděné příběhy o rodině pro celou rodinu. Do života jedné takové dá nahlédnout seriál podle scénáře Natalie Kocábové v režii Jana Hřebejka Pád domu Kollerů. „Komedii o tom, co se může stát a taky stane, když si domů vezmete své stárnoucí a stále dominantní rodiče, jsem chtěla napsat už dlouho,“ říká autorka scénáře Natalie Kocábová. Do hlavní role svérázné matky rodu obsadil režisér Jan Hřebejk slovenskou hereckou legendu Božidaru Turzonovovou.

Sex O´Clock (foto: Skupina Nova)

Do jiné „dysfunkční“ rodiny se s druhou řadou vrátí do vánočního Zlína Sex O´Clock. „Vše se motá kolem nejvíce stresujícího období, tedy okolo Vánoc a Nového roku. Cukrkandlový vánoční kýč od nás ale nečekejte,“ uvádí režisérka a scenáristka Karolina Zalabáková.

Široká nabídka vlastního obsahu

Historicky první minisérií z dílny Voyo Originál byl Případ Roubal režisérky Terezy Kopáčové. Ten vzápětí získal hned dvě nominace na Českého lva. Následovaly jej neméně úspěšné série Guru, komediální Národní házená, veleúspěšná Iveta, Jitřní záře, Gumy nebo Král Šumavy: Fantom temného kraje, který minulý rok získal nominaci na Českého lva.

V letošním roce proměnila nominaci Matematika zločinu a skleněnou sošku si z prestižního udílení odnesla v kategorii nejlepší televizní film nebo minisérie.

Již v květnu bude mít premiéru dlouho očekávaná třetí řada minisérie Iveta z produkce Voyo Originál. Dále pak se ještě letos na Voyo objeví pokračování Krále Šumavy režiséra Davida Ondříčka.

Skupina Nova i nadále pokračuje v podpoře tuzemské audiovize. Stojí například za aktuálně uváděnou komedií Sladký život s Vladimírem Polívkou v hlavní roli. Voyo je také partnerem připravovaného celovečerního dokumentu Virtuální přítelkyně oceňované dokumentaristky Barbory Chalupové, laureátky Českého lva za film V síti, který před časem rozpoutal užitečnou debatu o bezpečnosti nezletilých v digitálním prostoru.

-red-
zdroj: Skupina Nova
foto/video: © Voyo, Totalfilm Media 2024

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast