Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

NA CO SE PODÍVAT V ZÁŘÍ? NAŠE TIPY NA KINO NAJDETE TADY, TIPY NA NOVINKY NA STREAMU TADY.

Nominacím na BAFTY vévodí Oppenheimer, Chudáčci a Zóna zájmu

Po úspěchu na Zlatých glóbech znamenají i nominace na britské filmové ceny BAFTA další úspěch pro Nolanovo drama Oppenheimer. V Anglii film ve čtvrtek získal 13 nominací včetně možnosti stát se nejlepším filmem. Lanthimosova komedie Chudáčci má 11 šancí a 9 nominací získalo historické drama z Osvětimi Zóna zájmu. Barbie má 5 šancí, není ale nominována na nejlepší film. 

Sedm nominacíAnatomie pádu, která má na kontě několik Evropských filmových cen a Zlatou palmu z Cannes. V portfoliu jí nechybí ani Zlatý glóbus. Pět nominací jako Barbie Saltburn, který diváci mohou vidět online na Amazon Prime. Čtyři šance na zisk BAFTY má Napoleon.

Nejlepším filmem se tedy může stát Anatomie pádu, Zimní prázdniny, Zabijáci rozkvetlého měsíce, Oppenheimer a Chudáčci.
V kategorii Nejlepší britský film mají šanci snímky All of Us Strangers, Jak mít sex, Napoleon, Starý dub, Chudáčci, Vzplanutí na Rye Lane, Saltburn, Svět podle Georgie, Wonka a Zóna zájmu.

Nejlepším režisérem se může stát Justine Triet za Anatomii pádu, Alexander Payne za Zimní prázdniny, Bradley Cooper za film Maestro, Christopher Nolan za Oppenheimera, Jonathan Glazer za Zónu zájmu nebo Andrew Haigh za All of US Strangers.

Vítěze britských filmových cen se dozvíme 18. února. Sezónu filmových cen pak uzavře tradiční udílení Oscarů. Nominace na ně se dozvíme v úterý 23. ledna.

-red-
foto/video: © Totalfilm Media 2024

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast