Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

NA CO SE PODÍVAT V ZÁŘÍ? NAŠE TIPY NA KINO NAJDETE TADY, TIPY NA NOVINKY NA STREAMU TADY.

Pokračování Duny dalším trailerem podtrhuje velká očekávání (video)

Máme tu nový trailer na Dunu a je ještě lepší než minulý. V novém traileru na Dunu se vydáváme opět na Arrakis. Chystané pokračování pokračuje v cestě Paula Atreida (Timothée Chalamet), který se chce pomstít Císaři poté, co v minulém díle přišel o otce a domov. Písky pouště budou nasáklé krví, až Fremeni zahájí válku proti lidem, kteří po léta utlačovali galaxii. Nikdo nebude v bezpečí před násilím, které přichází v pokračování známé adaptace Franka Herberta.

V prvním filmu byl Paul ještě mladík, který se učil ovládat schopnosti, jež zdědil po své matce (Rebecca Ferguson), a i když jeho rodina očekávala, že později vystřídá otce, nikdo netušil, co se stane dál. Císař (v připravovaném pokračování ho hraje Christopher Walken) zradil rodinu Atreidů a nařídil zabít Paulova otce, vévody Leta (Oscar Isaac). Paul byl nucen utéct z domova a v nebezpečné poušti se cítil zcela ztracený. Po útoku mu zbývalo jediné místo, kam se mohl vydat: Domov tajemných Fremenů.

Opakujícím se snem Paula byla vize krásné fremenské ženy. Nevěděl, kdo to je, ani jaký význam tyto vize mají. Všechno se ale změnilo, když potkal Chani (Zendaya) a uvědomil si, proč je pro ně tak důležité být na stejném místě. Dávné proroctví stanovilo, že někdo jako Paul bude mít zásadní význam pro budoucnost galaxie, ale Chani se o žádné staré pohádky nezajímá. Bezpečí Fremenů je to, co bude motivovat zuřivé bojovníky, aby se postavili za Paula, zatímco se dvojice vypořádává s tím, co k sobě navzájem cítí.

Cesta Paula Atreida, který připravuje půdu pro největší válku, jakou kdy písky Arrakisu zažily bude v českých kinech 2. listopadu.

-red-
foto/video: Warner Bros. © 2023

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast