Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

NA CO SE PODÍVAT V ZÁŘÍ? NAŠE TIPY NA KINO NAJDETE TADY, TIPY NA NOVINKY NA STREAMU TADY.

Pět nocí u Freddyho: Je tu trailer k adaptaci milované násilné hry (video)

Máme tu nový trailer k připravované adaptaci videohry Five Nights at Freddy´s, který divákům nabízí první pohled na hrůzy, které na ně čekají. Matthew Lillard si ve filmu zahraje Williama Aftona, postavu, která je pro příběh úspěšného herního seriálu klíčová. Jeho protějšek Mikea si zahraje Josh Hutcherson, obě postavy se vydají na samostatné cesty, které se spojí, až přijde čas vyřešit ústřední záhadu ukrytou na chodbách Freddy Fazbear’s Pizzerie. Do českých kin adaptace fanoušky milované hry vstoupí pod logickým názvem Pět nocí u Freddyho. Do kin se chystá přesně na Dušičky.

William začne pracovat v restauraci Freddy Fazbear’s Pizza. Během první noci v práci si uvědomí, že noční směnu u Freddyho nebude tak snadné zvládnout. Ve zdech restaurace se ztratilo pět dětí, jejichž těla se nikdy nenašla. Co se s pohřešovanými dětmi stalo?

Film uvízl ve velmi komplikovaném procesu vývoje na mnoho let, protože adaptace byla oznámena již v roce 2015. Původně ji vyvíjela společnost Warner Bros., ale poté, co se jí nepodařilo projekt rozjet, přišla o práva. V roce 2018 Jason Blum oznámil, že diváky do strašidelné pizzerie vezme studio Blumhouse, přičemž režii měl původně na starost Chris Columbus. Ten však musel film opustit a místo něj se za kameru postavila Emma Tammi. Na začátku letošního roku se konečně začalo natáčet.

Pět nocí u Freddyho

Poté, co se loni uzavřel příběh Michaela Myerse, by se studiu Universal hodila jiná franšíza, která by zajistila, že se fanoušci budou do kin na sezónní strašidla neustále vracet. Když bylo potvrzeno, že Lillard bude hrát Williama Aftona, herec se zmínil, že má předpodepsána dvě další pokračování, pokud bude první díl úspěšný.

Do českých kin uvede snímek CinemArt na Dušičky, tedy 2. listopadu.

-red-
foto/video: Universal © 2023

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast