Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

NA CO SE PODÍVAT V ZÁŘÍ? NAŠE TIPY NA KINO NAJDETE TADY, TIPY NA NOVINKY NA STREAMU TADY.

Začalo natáčení adaptace románu Jáchyma Topola Citlivý člověk

Začátkem dubna v okolí moravskoslezského Krnova padla první klapka na natáčení nového českého filmu Citlivý člověk, který je volnou adaptací oceňovaného románu spisovatele Jáchyma Topola. Pro režiséra a spoluscenáristu Tomáše Kleina je tento snímek celovečerním debutem. Jáchym Topol jako autor literární předlohy s nimi filmový scénář konzultoval po celou dobu jeho vývoje. V hlavních rolích filmu se představí David Prachař, Tatiana Dyková, Jiří Schmitzer, Vladimír Javorský, Jiří Lábus, role malého chlapce se ujal talentovaný Jaroslav Cuhra.

David Prachař ve filmu Citlivý člověk (foto: R. Hodonický)

Režisér Tomáš Klein ještě před natáčením o filmu a jeho tématu prozradil: „Chci divákovi nabídnout silný film, který ho konfrontuje s těžkými tématy dnešní doby, ale zároveň mu skrze svou stylizaci, energii a živelnost nabídne východisko a povzbuzení. Film, který diváka třeba inspiruje k tomu, aby opustil komfortní zónu, a dobrodružství a nejistotu vnímal jako příležitost, která ho může posílit. Citlivý člověk je drama o komplikovaném vztahu syna a otce odehrávající se v žánru road movie. Je to bláznivá pouť, která se snaží postihnout vytěsnění smrti z našich životů a současně je podobenstvím o zasvěcení chlapce do dospělosti. Aby Eliáš mohl dospět, musí si uchovat svou dětskou citlivost nejen vůči cynickému světu, který ho obklopuje, ale i vůči vlastnímu otci, který svou citlivost upozadil.“

Film vzniká v česko-slovenské koprodukci, českou stranu zastupuje Tomáš Michálek (MasterFilm) a slovenskou Ivan Ostrochovský (Punkchart Films). Koproducentem je Česká televize.
Do kin film uvede v druhé polovině roku 2023 distribuční společnost CinemArt.

-red-
zdroj: Petr Slavík
foto: MasterFilm, Punkchart Films, CinemArt 

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast