Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

NA CO SE PODÍVAT V ZÁŘÍ? NAŠE TIPY NA KINO NAJDETE TADY, TIPY NA NOVINKY NA STREAMU TADY.

Jiří Bartoška o Kurzu manželské touhy: Zábavný biják, ve kterém se najdete

Do kin právě vstupuje nová česká krimi komedie Kurz manželské touhy.  Za snímkem stojí tvůrci úspěšných filmů Teorie Tygra a Teroristka. Radek Bajgar se scenáristkou Mirkou Zlatníkovou napsali a natočili zábavný film pro partnerské dvojice a do hlavních postav obsadili hvězdnou hereckou sestavu. Podívejte se, co o své roli ve filmu říká Jiří Bartoška.

„Ve filmu hraji takového glosátora a ironika, což se hraje dobře. Na rozdíl od ostatních postav, což jsou dvojice, které se snaží urovnat manželský vztah tím, že se budou objímat – což je hloupost, je ta postava příjemná v tom, že to vždy jen glosuje a ironizuje. Samozřejmě je to nadsázka, když si člověk myslí, že během čtrnáctidenního kurzu může změnit svůj vztah k partnerovi. A ty dvojice jsou tak barevně napsaný, že se na nich demonstruje, jak je to nemožné,“ říká představitel majitele resortu, kde se kurz odehrává, Jiří Bartoška.

Stanislav Majer objímá Lenku Vlasákovou ve filmu Kurz manželské touhy (foto: CinemArt)

Ředitel resortu Ritner je jediná postava, ze které má Kamil Mazel – čili já – nějaký respekt a ve scénách s ním se chová jinak než ve scénách, kde má sál plný lidí a kde září a srší sebevědomím“, dodává představitel vedoucího kurzu objetí Vojta Kotek.

Vojtěch Kotek jako párový terapeut ve filmu Kurz manželské touhy (foto: Logline)

Děj filmu vypráví o pěti párech, toužících po návratu vášně a touhy do svého partnerství. Přijíždí proto na kurz ambiciózního párového terapeuta Kamila Mazla. Ten razí teorii, že partnerské štěstí stojí na maximální duševní i tělesné blízkosti obou partnerů. Jenže velmi pevné objetí se může snadno proměnit ve škrcení, škrcení v udušení a terapie v touhu po vraždě. Zvlášť když se napětí hromadí celé roky. Helena tak dlouho čelí výčitkám svého manžela, že jej tiskne málo, až ho jednou obejme příliš pevně a on skončí v bezvědomí.  Hlavní hrdinka rázem čelí obvinění z pokusu o vraždu. Udělala to schválně? Nebo jen podvědomě? Nebo to byla nešťastná náhoda? Či za to může jen ta blbá objímací metoda? Kolem sympatické hrdinky se stahuje smyčka, střet světa partnerských vztahů s logickou vyšetřovací mašinérií vyznívá komicky, ale pro hrdinku nemusí dopadnout dobře. Snad jedině, kdyby se zjistilo, že i kriminalisti jsou jenom lidi… Manželství Heleny se možná již dohromady neslepí, ale prozřít můžou ostatní čtyři páry, které si sem původně přijely upevnit manželství. Možná pochopí, že udržovat si prostor, svobodu a kyslík může paradoxně znamenat být si blíž. A toužit po sobě.

Jiří Bartoška k filmu dále dodává: „Myslím si, že to bude zábavnej biják a že hodně lidí se v něm najde. A není nic lepšího než pozvat člověka do kina na film, co mu řekne něco o něm.“

Vedle Jiřího Bartošky film dále zdobí herecká účast Vojtěcha Kotka, Lenky Vlasákové, Stanislava Majera, Radka Holuba, Jany Plodkové, Lucie Siposové nebo Petry Nesvačilové.

Film uvedla 28. října do kin společnost CinemArt. Kurz manželské touhy vznikl v produkci společnosti Logline Petra Erbena.

připravila: Kateřina Slavíková, Totalfilm.cz
foto/video: CinemArt, Logline Production, Totalfilm Media © 2021

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast