Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

NA CO SE PODÍVAT V ZÁŘÍ? NAŠE TIPY NA KINO NAJDETE TADY, TIPY NA NOVINKY NA STREAMU TADY.

V kinech od 19. srpna (přehled a ukázky)

Do kin dorazil režijní debut Michala Suchánka. Komedie Večírek nabízí hvězdné herecké obsazení v čele s Karlem Rodenem, Jiřím Langmajerem či Tatianou Dykovou. Romantický sci-fi thriller Reminiscence s Hughem Jackmanem vypráví o odemykání ztracených vzpomínek. Horor Temný dům je o ženě, která po smrti manžela začíná odhalovat velmi temná tajemství. Režisér Dan Svátek nabízí dětem dobrodružné fantasy drama Spící město a nejmladšímu publiku je určena animovaná Tlapková patrola ve filmu.

Večírek (Česko, 2021)

Na večírku se postupně scházejí bývalí spolužáci. Toto setkání by se pravděpodobně neslo v duchu lehkého škorpení a nostalgických vzpomínek, jenže místo dalšího spolužáka zazvoní u dveří podomní prodavač a přinese nečekanou zprávu o kamarádovi, který už nikdy nedorazí. Účastníci večírku se za ním společně vydávají autobusem. Během cesty se ukáže, že mluvit o skutečných pocitech je mnohem složitější, než se zdá.

Večírek
Komedie
Česko, 2021, 86 min
Režie: Michal Suchánek
Scénář: Michal Suchánek
Kamera: Milan Chadima
Hudba: Jiří Burian
Hrají: Jiří Langmajer, Tatiana Dyková, Karel Roden, Marek Taclík, Matěj Dadák, Marián Čeky Čekovský, Nela Boudová, Miroslav Vladyka, Petr Kolečko


Reminiscence (USA, 2021)

Nick Bannister (Hugh Jackman), pomáhá svým klientům odemknout ztracené vzpomínky a vést je napříč temně svůdným světem minulosti. Jeho život se však navždy změní poté, co přijme novou klientku jménem Mae (Rebecca Ferguson). Z běžné práce se rázem stává nebezpečná posedlost a Bannister během hledání pravdy o zmizení Mae odhaluje šílené věci, přičemž musí čelit otázce: Kam až je člověk ochoten zajít kvůli těm, které miluje?

Reminiscence
Romantický / Sci-Fi / Thriller
USA, 2021, 116 min
Režie: Lisa Joy
Scénář: Lisa Joy
Kamera: Paul Cameron
Hudba: Ramin Djawadi
Hrají: Hugh Jackman, Rebecca Ferguson, Natalie Martinez, Thandiwe Newton, Cliff Curtis, Angela Sarafyan, Daniel Wu, Teri Wyble, Marina de Tavira, Mojean Aria, Sam Medina, Demi Castro, Jules Hartley, René Mena, Han Soto, Shawn Carter Peterson, Louis Hill Jr.


Temný dům (USA, 2020)

Beth (Rebecca Hall), která se vzpamatovává z nečekané smrti svého manžela, zůstává sama v domě u jezera, který pro ni postavil. Začíná však odhalovat jeho znepokojující tajemství a je odhodlaná je rozluštit.

The Night House
Horor / Thriller
USA, 2020, 108 min
Režie: David Bruckner
Scénář: Ben Collins, Luke Piotrowski
Kamera: Elisha Christian
Hudba: Ben Lovett
Hrají: Rebecca Hall, Sarah Goldberg, Stacy Martin, Evan Jonigkeit, Vondie Curtis-Hall, Samantha Buck, Allie McCulloch, David Abeles, Christina Jackson


Spící město (Česko, 2021)

Čtyři sourozenci Kryštof, Kristýna a Ema a nejmladší Samuel prožívají spokojené dětství ve šťastné rodině. Jednoho rána se ale všechno změní. Jejich rodiče upadli do záhadného spánku a oni si musí najednou poradit docela sami. Takto záhadně usnuli rodiče po celém světě. Nastává chaos, jejich město ovládnou bezdětní a mladí, kteří se dokázali ve vzniklé situaci zorientovat. Věřit se nedá nikomu. Pro sourozence začíná každodenní boj, v němž by měli vítězit ti silnější a chytří, ale leckdy mají navrch ti vychytralí a bezohlední. Malý Samuel je navíc unesen a sourozenci se vydávají na cestu do neznáma, aby ho zkusili najít. Podaří se jim opět setkat a najít cestu zpět domů? Probudí se jejich rodiče a bude vše jako dřív?

Spící město
Mysteriózní / Dobrodružný / Thriller
Česko, 2021, 95 min
Režie: Dan Svátek
Předloha: Martin Vopěnka (kniha)
Scénář: Dan Svátek, Martin Vopěnka
Kamera: Jakub Šimůnek
Hudba: Armin Effenberger
Hrají: Anežka Novotná, Adam Svátek, Kryštof Svátek, Michaela Sodomková, Petra Bučková, Tomáš Měcháček, Pavla Tomicová, Lenka Vychodilová, Petr Vaněk, Karel Heřman, Oskar Hes, Radim Kalvoda, Jarek Hylebrant, Václav Jiráček, Jiří Maryško, Martina Babišová, Petr Potměšil, Adam Lysek, Vladislav Georgiev, Oliver Vyskočil, Tereza Taliánová


Tlapková patrola ve filmu (USA, Kanada, 2021)

Tlapková patrola patří k největším fenoménům současnosti. Psí záchranáře, kteří umějí létat s letadlem (kříženkyně Skye), hasit požáry (dalmatin Marshall), strážit zákon (německý ovčák Chase) a dělat spoustu dalších užitečných věcí (ostatní čtyřnozí chlupáči), milují děti po celém světě. Stejnojmenný televizní seriál láme rekordy ve sledovanosti stejně jako v prodeji hraček. Bylo jen otázkou času, než tahle odvážná štěňata zvednou laťku a vydají se do kina za svým dosud největším dobrodružstvím. Jít do akce je přiměje Humdinger, špatností skrz naskrz prolezlý tlusťoch, který se právě stal starostou Adventure City. Kromě toho, že nemá rád psy, nesnáší ani ošklivé počasí, a má přístroj, který mu má pomoci k tomu, aby nebe nad Adventure City bylo naprosto bez mráčku. Jenže každý, kdo si takhle hraje na „pánaboha“, musí počítat s tím, že se to může nepěkně zvrtnout. Ale Humdinger s tím nepočítá a kvůli tomu se všichni obyvatelé města ocitnou ve velikém nebezpečí. Tlapková patrola je naštěstí připravená kdykoliv vyrazit i na tu nejnebezpečnější misi a zachránit i to, co se na první pohled zachránit nedá.

Tlapková patrola ve filmu
Paw Patrol: The Movie 
Animovaný
USA / Kanada, 2021, 88 min
Režie: Cal Brunker
Scénář: Cal Brunker, Bob Barlen, Billy Frolick
Hudba: Heitor Pereira
Hrají: Iain Armitage, Marsai Martin, Yara Shahidi, Ron Pardo, Kim Kardashian West, Randall Park, Dax Shepard, Jimmy Kimmel, Tyler Perry, Raoul Bhaneja, Lilly Bartlam, Keegan Hedley

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast