Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

NA CO SE PODÍVAT V ZÁŘÍ? NAŠE TIPY NA KINO NAJDETE TADY, TIPY NA NOVINKY NA STREAMU TADY.

Hartlova Prvoka v kinech po víkendu vidělo už přes 103 tisíc diváků

Naposledy to česká kina zažila ještě před pandemií. První víkend přinesl tehdy 100 tisíc diváků dokumentu V síti. Nyní se to po řadě měsíců zavřených kin podařilo novince Patrika Hartla Prvok, Šampón, Tečka a Karel. Je to dobrá zpráva pro všechny české producenty i kinaře. I v době plné různých restrikcí je možné do kin dostat desetitisíce diváků. Novinka podle knižního bestselleru je hvězdně obsazená. V čele výjimečného castingu stojí Martin Pechlát, Hynek Čermák, Martin Hofmann a David Švehlík.

V prvních čtyřech dnech promítání, do českých kin na film přišlo 96 000 lidí. Řada tradičních jednosálových kin a letních kin využila možnost uvést snímek v předpremiérách a se započítáním předpremiérových projekcí má film na kontě už více než 100 000 diváků.

„Já jsem ohromně nadšenej! Diváci dávají filmu smysl. A radost. A vůbec nejhezčí je, že tu radost z příběhu sdílí společně v kině. Ve dvou doma u televize by to bylo smutný… Veliké hurá! Moc děkuju!,“ raduje se z dovolené režisér i autor předlohy Patrik Hartl.

Z výsledku prvního víkendu jsme naprosto nadšeni. Lépe to dopadnout ani nemohlo. Kina opět konečně praskají ve švech, na řadě míst bylo zcela vyprodáno, leckde padlo i několik návštěvnických rekordů, je nadšený producent Martin Palán z Bontonfilmu.

V příběhu Prvoka, Šampóna, Tečky a Karla si čtyři kamarádi ve středním věku přiznají, že nežijí tak, jak si představovali.
A rozhodnou se vyřešit svou krizi provokativní hrou s téměř nesplnitelnými úkoly. Jak čtyřicátník zjistí, jestli je opravdovej chlap? Jak zabrání korozi svých ideálů, rozplynutí snů a scvrkávání varlat? Prvok, Šampón, Tečka a Karel se pokusí najít v sobě odvahu udělat pořádnou kravinu jako zamlada. Nebo aspoň odvahu za všech okolností říkat to, co si opravdu myslí. Kdo splní úkol, není sráč…

Film je v kinech od 29. července.

-red-
foto/video: Bontonfilm, Totalfilm.cz © 2021

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast