Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

NA CO SE PODÍVAT V ZÁŘÍ? NAŠE TIPY NA KINO NAJDETE TADY, TIPY NA NOVINKY NA STREAMU TADY.

Total Week #28 – Armáda mrtvých, zlodějských rosomáků z vesmíru

Tento týden se nesl ve znamení odchodu dvou zvučných filmařských jmen a nových netflixovských projektů z kuchyně Zacka Snydera. Kromě toho si ale i zaspekulujeme o návratu Hugh Jackmana do role Wolverina a povíme si, s jakým aktuálním socioekonomickým problémem by měl bojovat seriálový Vetřelec. Vítejte u 28. shrnutí filmových novinek.

Superman (1978) – režisér na place

Odchody týdne

Režisér prvního Supermana, Smrtonosných pastí a celé řady zábavných pecek, Richard Doner, tento týden zemřel. Zručný multižánrový kouzelník odešel v krásném věku 91 let. Kromě něj nás v uplynulých dnech opustil ještě otec samotného Iron Mana, herec Robert Downey Sr. Ve věku 85 let podlehl Parkinsonově chorobě, se kterou dlouho bojoval.

Jackman vystrkuje drápky

Hugh Jackman se jako Wolverine naposledy objevil na plátně před čtyřmi lety ve snímku Logan. Následně studio Fox a tím i práva na X-Meny zakoupil Disney a fandové napjatě očekávají, jak a kdy se mutanti připojí po bok Avengers ve světě MCU. Za návrat Jackmana do ikonické role by se určitě nikdo nezlobil, a sám herec v minulosti několikrát mluvil o tom, jak by ho bavilo porvat se na plátně s Hulkem a hláškovat po boku Tonyho Starka. Tento týden se pak rozhořela fandovská očekávání, když Jackman na svém Instagramu zveřejnil nejdřív fandovský plakát s Wolverinovými drápy a poté fotomontáž, na které herec stojí po boku Marvelovského prezidenta Kevina Feigeho, který má celé MCU pod palcem. Proč by Hugh zveřejňoval fejkovou fotografii a náhodnou neoficiální grafiku? Chce prostě fandy pozlobit, nebo se skutečně něco chystá? Na odpovědi si budeme muset počkat.

Universum Armády mrtvých se rozrůstá

Netflix chystá Armádu zlodějů, prequelový spin-off o lupiči Dietrovi z Armády mrtvých, která si za cíl kladla na největší streamovací službě nakopnout menší zombíkovské Snyderverzum. O tom, jak se německý čorka s tváří Matthiase Schweighöfera, který kromě hlavní role film i režíruje, naučil vybírat trezory, se dozvíme ještě letos. Ve filmu si zahraje i český herec Pavel Gajdoš.

Mezitím u Snyderových

Zack Snyder na Armádu zlodějů osobně nedohlíží, náš zneuznaný génius nicméně už pilně pracuje na jiném projektu. Jeho připravovaný snímek Rebel Moon původně napsal jako spin-off Star Wars, v Lucasfilmu o něj nicméně neměli zájem. Jeho vesmírná variace na Sedm statečných tedy vznikne pro Netflix jako původní příběh, který s předalekou galaxií Skywalkerů nebude mít nic společného. Vyprávět bude o mírumilovné kolonii, která je nucena za pomoci party válečníků z několika planet bránit se útokům vesmírného krutovládce. Podobně jako Armáda mrtvých projekt má ambici nakopnout celé univerzum filmů a seriálů k podojení.

VETŘELEC právě odpočívá (1986)

Vetřelec vs. socioekonomické nůžky

Pro televizní stanici FX už nějakou dobu vzniká seriálový Vetřelec. Nyní se jeho jeho autor Noah Hawley rozpovídal o tom, že středobodem zápletky budou třídní rozdíly mezi lidmi vysílanými do vesmíru na podřadné mise (jako byla ta s Ripleyovou v původním filmu) a boháči, kteří z podobných cest mají profit (jako třeba korporátní duo Weyland-Yutani, které se ve filmech také objevuje). Děj seriálu se tedy bude odehrávat z větší části na zemi, o pořádný horor se slizkým xenomorfem v hlavní roli se ale být nemusíme.

připravil: Martin Mažári, Totalfilm.cz

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast