Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

NA CO SE PODÍVAT V ZÁŘÍ? NAŠE TIPY NA KINO NAJDETE TADY, TIPY NA NOVINKY NA STREAMU TADY.

Šulíkův Cigán měl ve Varech dnes premiéru

Ceněný režisér Martin Šulík dnes na festivalu ve světové premiéře představuje svůj nový film Cigán.
Hrdinou filmu, který se odehrává v romské osadě, je mladík Adam, který po smrti otce těžce zvládá přílišnou panovačnost svého strýce.

Během několika ročních období tu Šulík vykresluje život uzavřené romské komunity, v níž se také film natáčel. „Napoprvé to pro mě bylo šokující. Jak takhle může někdo žít?“ ptal se po návštěvě romské osady jeden z máíla profesionálních herců ve filmu Attila Mokoš.

trailer: http://www.youtube.com/watch?v=EoI_n7Tne8Q&feature=related

Šulík chce filmem Cigán mimo jiné vyvolat diskuzi o vztazích bílé většiny a Romů. „Důležité je, aby gadžové a Romové začali všem sociálním a jiným problémům čelit společně. Vždyť jedni ani druzí na to nestačí. A začít by se mělo hned zítra,“ řekl Šulík Festivalovému deníku.

Spolu s Martinem Šulíkem přijeli představit film také herci Miroslav Gulyas, Martin Hangurbadžo, Martina Kotlárová, Ján Mižigár a Attila Mokoš, scenárista Marek Leščák a producent Rudolf Biermann.

Světová premiéra filmu proběhla v úterý ve 20 hodin ve Velkém sále Thermalu, druhá projekce je naplánována na středu v 10 hodin v Espace Dorleans.

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast