Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

MICKEY 17: UŽ JSTE VIDĚLI SCI-FI TRAILER S DOKOLA UMÍRAJÍCÍM ROBERTEM PATTINSONEM? NAJDETE HO ZDE.

Vlčí muž: Další z řady remaků hororových klasik se poodhaluje v teaseru

Co kdyby se někdo, koho jste milovali, stal někým jiným? Od společnosti Blumhouse a scenáristy a režiséra Leigha Whannella, tvůrců mrazivého remaku Neviditelného, přichází další aktualizace mrazivé legendy: Vlčí muž.

Blake je obyčejný chlápek ze San Francisca, který zdědí odlehlý dům na venkově v Oregonu poté, co jeho vlastní otec zmizí a je považován za mrtvého. Jeho manželství se rozpadá, a tak přesvědčí manželku, aby si od městského shonu a práce odpočinula a navštívila ho spolu s jejich dcerou. Když se však rodina uprostřed noci blíží k usedlosti, napadne je zvláštní zrůda. V zoufalé snaze uniknout se zabarikádují uvnitř domu, zatímco tvor obchází jeho okolí. Jak ale noc pokračuje, Blake se začne chovat podivně, mění se k nepoznání a Charlotte se musí rozhodnout, zda je smrtonosnější hrůza uvnitř domu, nebo tam venku….

Obsazení nového Vlčího muže (foto: Blumhouse)

Brousit zuby na remake

Titulní roli si původně měl zahrát Ryan Gosling, nakonec ho ale nahradil Christopher Abbott z Chudáčků. Jeho filmovou ženu si střihla Julie Garner, známá především díky své roli v seriálech Ozark nebo Neskutečná Anna.

Vlčí muž je dalším z pokusů studia Universal oživit svá ikonická hororová monstra. Poté, co kritický a finanční neúspěch rebootované Mumie zastavil jejich plány na celý propojený filmový vesmír, přišlo studio s novou strategií vzájemně nezávislých projektů. Tím dostali tvůrci nesrovnatelně větší svobodu se s klasickými postavami vyhrát a smysluplně je aktualizovat. Právě povedený Neviditelný, uvolněné pojetí Drákuly v Renfieldovi nebo jeho dcery v nedávné Abigail ukázaly směr, kterým se Leigh Whannell nyní vydává se svou verzí vlkodlaka.

Leigh Whannell remakuje další hororovou klasiku (koláž: TF)

Ten se poprvé na plátnech objevil už v roce 1941 a remaku se dočkal už v roce 2010, v různých verzích a filmech se s tímhle chlupatým archetypem diváci ale už mohli potkat několikrát. Jak se nejnovější verze povedla se v kinech dozvíme už 16. ledna 2025.

Martin Mažári, Totalfilm.cz
foto/video: CinemArt, Blumhouse, Universal © 2024

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast